در این جلسه از دوره رایگان آموزش وردپرس به یکی از جذاب ترین بخش های کار با وردپرس یعنی طراحی صفحات وردپرس با المنتور و صفحه ساز در وردپرس می پردازیم و شما را با انواع صفحه سازها در وردپرس، خصوصاً صفحه ساز محبوب المنتور آشنا می کنیم.

در همین ابتدای به کار باید این مورد را خدمت شما دوستان عرض کنم که این جلسه آموزشی صرفاً برای آشنایی مقدماتی و کلی شما با نحوه طراحی صفحات وردپرس با صفحه ساز المنتور است. اگر قصد دارید بصورت کامل و جامع با المنتور آشنا شوید تا بتوانید صفحات زیبا و گرافیکی برای سایت خود طراحی کنید، می توانید از دوره رایگان آموزش المنتور استفاده کنید.

دلیل اهمیت داشتن طراحی صفحات وردپرس زیبا و حرفه ای 

امروزه شما با کمی گشت و گذار در اینترنت سایت های مختلفی را مشاهده می کنید که هر کدام در زمینه های مختلف مشغول فعالیت هستند. اما تا کنون آیا از خود سوال پرسیده اید که چرا با جستجو یک کلمه مانند خرید موبایل، باید سایتی مانند دیجی کالا را مشاهده کنم؟ چرا سایت دیجی کالا باید در رتبه اول باشد؟ پاسخ به این همین دو جمله سوال خود می تواند شامل یک دوره آموزشی مفصل در رابطه با مسائل سئو و بهینه سازی سایت باشد اما یک عامل بسیار مهمی که عموماً بسیاری از صاحبین کسب و کار به آن توجه نمی کنند و فقط در ذهنشان بالابودن رتبه سئو سایت نقش بسته شده، گرافیک وبسایت و هویت بصری آن است.

یقیناً می توانیم بگوییم برای همه ما پیش آمده که وارد یک وبسایت شده ایم و وقتی شلوغی وبسایت و بهم ریختگی عناصر، تصاویر و متون آن وبسایت را مشاهده کرده ایم، درجا سایت را بسته و سراغ یک وبسایت دیگر رفته ایم. به همین سادگی آن وبسایت یک مشتری و یا یک کاربر را از دست می دهد. دقیقا مانند فروشگاه یا مغازه ای که دکور مناسب نداشته باشد و چیدمان شلخته و نامناسب باشد.

گرافیک زیبا و طراحی صفحات وردپرس از اولویت خیلی بالایی در امور یک وبسایت برخوردار است. وبسایت های بزرگی همچون دیجی کالا اولویت را بر دیزاین Design کاربر پسند و مسائلی مانند UI & UX گذاشته اند و سپس بر روی سئو سایت خود مانور بزرگی داده اند. زیرا اگر وبسایت از چهره گرافیکی مناسبی برخوردار نباشد، کاربر در همان مرحله اول سایت را می بندد!

طراحی صفحات وردپرس با صفحه ساز‌ها

در وردپرس برای ساختن صفحات راه های مختلفی وجود دارد. وردپرس از نسخه ۵ به بعد دیگر از ویرایشگر کلاسیک خود استفاده نکرد و از یک ویرایشگر جدید بنام گوتنبرگ یا همان ویرایشگر بلوک که در جلسات نوشته ها و برگه ها مفصل راجع به آنها صحبت کردیم، استفاده می کند.

اما اگر نگاه کلی به ویرایشگر بلوک وردپرس بیاندازیم، این را متوجه می شویم که ما دسترسی خیلی زیادی به المان های گرافیکی و عناصر دلخواهی که می خواهیم در سایت پیاده سازی کنیم، نداریم! به همین دلیل استفاده از افزونه هایی پیشنهاد می شود که ما را در ساختن صفحات گرافیکی جذاب و کاربر پسند، یاری می کنند. شما می توانید با استفاده از افزونه های صفحه ساز مانند؛ المنتور و ویژوال کامپوزر طراحی صفحات وردپرس خود را حرفه ای تر انجام دهید. در ادامه با این دو صفحه ساز بیشتر آشنا شوید.

محبوب ترین صفحه ساز های وردپرس در سال ۲۰۲۱

در اینجا می خواهیم به دو مورد از محبوب ترین افزونه های وردپرس در سال ۲۰۲۱ اشاره کنیم و توضیحات مختصری از هر کدام به شما عزیزان ارائه دهیم. البته صفحه ساز های دیگری نیز وجود دارند که شما می توانید از آنها استفاده کنید اما برترین آنها این دو مورد هستند:

۱- افزونه صفحه ساز المنتور – Elementor

می توانیم بگوییم محبوب ترین و همچنین قدرتمندترین افزونه صفحه ساز وردپرس در جهان المنتور است. المنتور رایگان است و با رابط کاربری بسیار آسان و قابلیت های فراوان و دسترسی شگفت انگیزی که شما در ویرایش و جزئیات دارید، توانسته است که تا کنون بیش از ۵ میلیون نصب فعال در جهان بدست بیاورد. این افزونه آینده بسیار خوبی در پیش دارد و بسیاری از قالب ها، المان های گرافیکی شان را با این افزونه توسعه می دهند که برای کاربران آسان و قابل دسترس باشد.

نصب افزونه صفحه ساز المنتور

۲- افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر – (WPBakery (Visual Composer

یکی دیگر از افزونه های قدرتمند در طراحی صفحات سایت افزونه ویژوال کامپوزر است. این افزونه تا قبل از ظهور افزونه المنتور برترین صفحه ساز وردپرس بود. برخلاف المنتور برای استفاده از این افزونه باید آن را از مارکت های معتبر وردپرس یا خود سایت ویژوال کامپوزر خریداری کنید. ویژوال کامپوزر تا کنون در codecanyon بیش از ۳۸۰.۰۰۰ نسخه از آن به فروش رسیده است.

نصب افزونه صفحه ساز ویژوال کامپوزر

صفحه ساز المنتور Elementor چیست؟

همانطور که گفتیم قرار است در این جلسه از دوره به آموزش کلی المنتور بپردازیم و با ویژگی های این افزونه بیشتر آشنا شویم. المنتور یک افزونه صفحه ساز در وردپرس است که می تواند برای ما صفحات زیبا، جذاب و گرافیکی را خلق کند. المنتور در چندین سال گذشته توانسته است که محبوبیت بالایی میان کاربران وردپرسی پیدا کند و به برترین افزونه صفحه ساز بر اساس میزان امتیاز و نصب کاربران تبدیل شود.

المنتور در دو نسخه ارائه می شود. المنتور رایگان و نسخه المنتور پرو یا پریمیوم (قابل خرید). اما چرا دو نسخه؟ شما با نسخه رایگان و اصلی المنتور که در مخزن وردپرس نیز وجود دارد می توانید صفحات سایت خود را به زیبایی و در سریعترین زمان ممکن طراحی کنید اما قطعاً در نسخه پرو المنتور قابلیت های بیشتر و جذاب تری برای شما در نظر گرفته شده است.

آموزش طراحی صفحات وردپرس با افزونه صفحه ساز المنتور

برای شروع کار با افزونه صفحه ساز المنتور و طراحی صفحات وردپرس خود، لازم است ابتدا به صورت کامل با وردپرس آشنا شوید. پس اتمام این آموزش می‌توانید دوره رایگان آموزش المنتور را مشاهده کنید. برای شروع کار با این افزونه حرفه‌ای می‌توانید جلسه دوم از این آموزش را مشاهده کنید.

پس از وارد شدن به ویرایشگر دیداری المنتور، در سمت راست خود نوار ابزار و ویجت ها و همچنین در وسط صفحه یک باکس اضافه کردن بخش را مشاهده می کنید. طبق شماره هر کدام از بخش ها را به شما توضیح می دهیم.

۱- بخش میزکار

بخش اول میزکار شماست. تمام محتوایی که شما در صفحه یا برگه خود قرار می دهید در این بخش قابل دسترسی و ویرایش است. همچنین از این بخش می توانید به ویرایش Section و ستون های ایجاد شده دسترسی داشته باشید.

۲- بخش ابزارک ها

در بخش ابزارک ها یا همان ویجت ها، شما ابزارک های زیادی را در دسترس دارید. این فوق العاده است. هر کدام از ابزارک ها که بخواهید می توانید با کشیدن در داخل بخش میزکار و رها کردن آن، درج کنید. 

۳- بخش دسرتسی و تنظیمات

در بخش پایین ابزارک ها نیز یک ردیف و دستسی برای شما قرار داده شده است که می توانید با آنها عملیات های مختلفی را انجام دهید.

برای استفاده از ابزارک های المنتور فقط کافیست آن ابزار را با موس خود Drag (بکشید) و در بخش کادر مشخص شده صفحه خود (میز کار) Drop (رها) کنید. با اینکار آن ابزارک برای شما درج  می شود. سپس برای ویرایش آن کافیست از همان پنل سمت راست المنتور، ویرایش های مدنظرتان را روی ویجت اضافه شده اعمال کنید.

شما برای طراحی حرفه‌ای صفحات وب سایت وردپرس خود، باید آموزش المنتور را به صورت دقیق و قدم به قدم مشاهده کنید. اما از آنجایی که این دوره آموزشی مربوط به یادگیری وردپرس است، به شما پیشنهاد می‌کنیم، اینجا کلیک کنید و تمام آموزش های رایگان وردپرس ما را در آن مشاهده کنید.

امیدواریم از این آموزش طراحی صفحات وردپرس، نهایت استفاده را برده باشید. در صورت ایجاد هرگونه سوال، آن را با ما در بخش کامنت ها به اشتراک بگذارید.

جلسه بعدی

جلسه بیستم: سخن پایانی و اختتامیه دوره رایگان آموزش وردپرس

جلسه قبلی

جلسه هجدهم: آموزش تنظیمات در وردپرس

امتیاز شما به این مقاله