به جلسه هفدهم دوره آموزشی رایگان وردپرس خوش آمدید. در این جلسه، یعنی جلسه آموزش مدیریت کاربران وردپرس، مدیریت کاربران وب سایت وردپرسی خود را به خوبی خواهید آموخت. در این آموزش، علاوه بر اینکه به طور کامل با اهمیت مدیریت کاربر آشنا خواهید شد، می توانید به بهترین شکل ممکن وب سایت خود را برای هر کاربر شخصی سازی کنید. تا انتها این آموزش همراه باشید.

مدیریت کاربران وردپرس

تمامی عملیات های مختلف و فعل و انفعلاتی که در سایت شما انجام می شود توسط کاربران صورت  می گیرد. مدیریت کاربران یکی از مهم ترین بخش های پنل مدیریت وردپرس است. نه تنها در وردپرس بلکه در پلتفرم ها و CMS های دیگر نیز این مورد وجود دارد. 

همچنین امنیت کاربران نیز بسیار مهم است. در برخی سیستم ها شاید مشاهده کرده باشید و یا از طریق اخبار به گوشتان خورده باشد که در یک سایت نشت اطلاعات صورت گرفته است. در وردپرس این امنیت به خوبی توسط متدهای امنیتی که هسته وردپرس برای ما قرارداده است، حفظ می شود. اما همیشه امنیت مطلق نیست؛ بلکه نسبی است. پس ما باید امنیت کاربران سایت وردپرس خود را از تمامی روش های موجود افزایش دهیم.

اهمیت مدیریت کاربران وردپرس

همیشه کاربران در رأس هرم مهم ترین بخش تنظیمات و مدیریتی در پنل های مدیریت بوده اند. دسترسی شما به این که چه تنظیماتی را بتوانید روی کاربران سایت خود انجام دهید بسیار مهم است. وردپرس این امکان را برای ما قرارداده است که بتوانیم بصورت تکی و یا گسترده امور مدیریتی مختلف را بر روی کاربران سایت وردپرس خود اعمال کنیم.

در ابتدا هنگامی که می خواهید وردپرس را نصب کنید، اگر دقت کرده باشید حین تکمیل اطلاعات و کانفیگ سایت خود، وردپرس از شما می خواهد که برای پنل مدیریت و دسترسی به بخش پیشخوان وردپرس یک نام کاربری و رمز عبور تعریف کنید. این نام کاربری و رمز عبور در اصل همان اطلاعات حساب کاربری شما محسوب می شود. با این تفاوت که نقش شما به عنوان کاربر معمولی نیست و شما نقش “مدیر سایت” را دارید. یعنی از همان ابتدا کاربر در وردپرس ایجاد شده و نقش آن نیز تعریف خواهد شد.

آموزش اضافه کردن کاربر جدید به سایت وردپرسی 

برای اضافه کردن یک کاربر جدید در سایت در پنل مدیریت وردپرس از قسمت کاربران روی گزینه “افزودن” کلیک کنید.

در این قسمت شما می توانید یک کاربر جدید به سایت خود اضافه کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید چند فیلد از تمامی فیلدها الزامی است و حتما باید پر شود و بقیه الزامی نیستند. نام کاربری و ایمیل از ضروریات اطلاعات حساب کاربری هستند. همچنین انتخاب رمز عبور و نقش کاربر نیز باید انتخاب شود تا کاربر به درستی در سیستم وردپرس ثبت شود.

به هنگام ویرایش صفحه پروفایل کاربران اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهد داشت اما در این قسمت هنگام ثبت یک کاربر جدید صرفا اطلاعات ضروری و اصلی دریافت می شود. در ادامه در مورد این فیلدها بیشتر توضیح می دهیم.

سطح دسترسی و مدیریت کاربران وردپرس به صورت صحیح

سطح دسترسی یکی از مهم ترین موارد در مدیریت کاربران سایت وردپرس محسوب می شود. به هنگام ثبت یک کاربر جدید و یا ویرایش کاربران شما باید یک سطح دسترسی برای کاربر مورد نظر خود انتخاب کنید. این سطح دسترسی کاربر مشخص می کند که کاربر مدنظرتان به چه قسمت هایی در سایت دسترسی خواهد داشت و به چه قسمت هایی نباید دسترسی داشته باشد. 

در وردپرس نیز این امکان وجود دارد و وردپرس از قبل چند نوع سطح دسترسی برای ما ساخته است که می توانیم از آنها استفاده کنیم. همچنین اگر این سطح دسترسی ها برایتان کافی نبود، میتوانید از افزونه های پیشرفته تری که در مخزن وردپرس وجود دارد استفاده کنید. نام هر سطح و توضیحات مربوط به هر سطح دسترسی را در زیر برای شما آورده ایم.

نقش ها در وردپرس به این صورت هستند که به ترتیب دسترسی های آنها مشخص می شود. مثلا اولین نقش، نقش مدیر کل است و آخرین، نقش کاربر مشترک است. نقش مدیر کل از همه کاربران بیشتر است و تا انتها یعنی نقش مشترک که کمترین دسترسی دارد ترتیب بندی می‌شود.

مدیر کل، مهم‌ترین نقش مدیریت کاربران وردپرس 

نقش مدیر کل در وردپرس مهم ترین و کامل ترین نقش است. در وردپرس مدیر کل به همه اطلاعات و منابع دسترسی دارد. او می تواند یک برگه یا نوشته جدیدی بسازد، برگه ها و نوشته ها را ویرایش کند و یا آنها را حذف نماید. حتی او می تواند برگه ها یا نوشته هایی را که دیگران ایجاد کرده اند را ویرایش یا حذف کند.

علاوه بر این مدیر کل به ویرایش قالب و تنظیمات مهم و اصلی در سایت دسترسی دارد. او می تواند همه این تنظیمات را بررسی و مدیریت کند. تغییرات بنیادی را مدیر کل روی وبسایت انجام میدهد و به عبارت دیگر کاربر در نقش مدیر کل، کامل ترین نقش وردپرس را دارد.

توجه داشته باشید که به غیر از مدیر کل هیچ کاربری نمی تواند به قسمت تنظیمات قالب و بسیاری از تنظیمات قسمت های مختلف دسرتسی داشته باشد و فقط مدیر است که می تواند مجموعه ای از عملیات ها را کنترل کند.

ویرایشگر

شما باید به کاربرانی که قصد دارید مدیریت بخش محتوایی سایت را به آنها محول کنید، نقش ویرایشگر را اختصاص دهید. کاربر در نقش ویرایشگر به تمامی پست های وبسایت که خودش یا دیگران آنها را ساخته اند دسترسی دارد و می تواند آنها را ویرایش یا حذف کند.

اما کاربر در نقش ویرایشگر به تنیظمات قالب و بخش بنیادی و ویرایشگر پوسته دسترسی ندارد و امکان ساخت کاربر جدید را نیز در وردپرس ندارد. صرفا مدیریت بخش محتوایی سایت را به عهده دارد.

نویسنده

کاربر در نقش نویسنده همانطور که از اسمش مشخص است، قادر است که تولید محتوا کند. این تولید محتوا با آزاد بودن دسترسی برای نوشتن یک پست و مقاله جدید در سایت امکان پذیر است. پس نویسنده فقط به قسمت اضافه کردن یک پست در سایت و ویرایش و حذف همان پست دسترسی دارد و به ویرایش یا حذف بقیه پست هایی که دیگران نوشته اند، دسترسی ندارد.

همچنین نویسنده به حذف یا ویرایش نظرات در وردپرس دسترسی ندارد و صرفا می تواند نظرات ثبت شده را مشاهده کند. هر پستی که نویسنده بنویسد می تواند آن را منتشر کند و نیاز به تأیید مدیر نیست. 

مشارکت کننده

در این نقش کاربر می تواند پست خود را نوشته و ثبت کند. اما پست او منتشر نمی شود و نیازمند تأیید مدیر است. این نقش برای وبسایت ها و یا شرکت هایی مناسب است که تیم محتوایی آنها تجربه کافی و لازم را برای انتشار مقاله ندارند و پست آنها باید بررسی شود.

همچنین در این سطح دسترسی کاربر نمی تواند به هنگام ثبت پست، یک دسته بندی ایجاد کند و صرفا می تواند از بین دسته بندی ها یکی را انتخاب نماید. همچنین او به ویرایش یا حذف دیگر پست ها دسترسی ندارد و فقط به ویرایش پست خود دسترسی خواهد داشت.

مشترک

کاربر معمولی که در سایت شما ثبت نام کرده و می تواند وارد پروفایل کاربری خودش شود و صرفا اطلاعات خود را تغییر دهد، در این سطح دسترسی قرار می گیرد. این کاربران کسانی هستند که به هیچ قسمتی از پنل مدیریت شما دسترسی ندارند و امکان پست گذاری نیز برای آنها فراهم نیست. همچنین نظرات کل سایت را نمی توانند مشاهده کنند و به بخش های دیگر دسترسی ندارند.

آموزش تنظیم سطح دسترسی کاربران

خب حالا که با هر سطح دسترسی در وردپرس آشنا شدیم، باید این دسترسی ها را برای کاربران خود تنظیم کنیم. برای تنظیم سطح دسترسی هنگام اضافه کردن یک کاربر در قسمت تعیین “نقش”، از بین گزینه های موجود می توانید یک مورد را انتخاب نمایید.

آموزش مدیریت کاربران وردپرس به ساده ترین روش ممکن

قطعا در وردپرس جایی برای مشاهده کاربرانی که در سایت ما عضور شده اند وجود دارد. شما می توانید با مراجعه به صفحه “همه کاربران” لیست تمامی کاربران خود را مشاهده کنید.

در این صفحه همه کاربران با دسترسی های مختلف وجود دارد. می توانید کاربر مدنظرتان را مشاهده، ویرایش و یا آن را حذف نمایید. همچنین امکان انتخاب دسته جمعی کاربران و انجام عملیات های “پاک کردن” و “ارسال بازنشانی رمز عبور” برای هر کاربر وجود دارد.

پاک کردن به معنی حذف کامل کاربر می باشد که البته در حین پاک کردن کاربر اگر وی نوشته و یا مطلبی در سایت منتشر کرده باشد، از شما که مدیر کل باشید سوال می شود که اطلاعات کاربر به کدام کاربر دیگر تخصیص یابد. ارسال بازنشانی رمز عبور نیز برای ارسال مجدد لینک بازنشانی رمز عبور به کاربر ایجاد شده است. 

ویرایش کاربر در وردپرس

برای ویرایش کاربر در وردپرس، از لیست کاربران موس را روی کاربر مورد نظر برده و روی گزینه “ویرایش” کلیک کنید.

در صفحه ویرایش کاربر، اگر دقت کرده باشید اطلاعات بیشتری نسبت به صفحه اضافه کردن یک کاربر جدید مشاهده می کنید. در این صفحه تمامی اطلاعات کاربر مورد نظر خود به غیر از نام کاربری او را می توانید ویرایش کنید.

همچنین در انتها می توانید رمز عبور جدیدی برای کاربر ساخته و یا اگر کاربر در مرورگر سیستم عامل های دیگر با اکانت خود وارد شده باشد، می توانید آن نشست ها را از بین ببررید تا اکانت کاربر بصورت خودکار از آن مرورگر ها خارج شود.

تصویر گراواتار چیست؟

برای اینکه شما بتوانید در وردپرس برای خود یک تصویر پروفایل قرار دهید بصورت پیشفرض باید از وبسایت گراواتار Gravatar استفاده نمایید. برای اینکار می توانید با همان ایمیلی که در وردپرس ثبت نام کرده اید، از طریق این لینک وارد سایت گراواتار شده و یک تصویر پروفایل برای خود بسازید. هنگامی که یک تصویر پروفایل برای خود در گراواتار قرار دهید، بصورت اتوماتیک وردپرس ان تصویر را شناسایی کرده و روی پروفایل شما در وبسایت قرار می دهد.

دقت داشته باشید برای استفاده و بازکردن وبسایت حتما از تحریم شکن ها استفاده نمایید.

تنظیمات شناسه در وردپرس

شناسنامه در وردپرس جهت ویرایش حساب کاربری خود شخص است. این صفحه همانند صفحه ویرایش یک کاربر است. به غیر از اینکه شما به عنوان مدیر کل می توانید اطلاعات کاربران دیگر را ویرایش و یا حذف کنید، حساب کاربری خود را نیز میتوانید از طریق گزینه “شناسنامه” در منو کاربران وردپرس مشاهده و تغییرات دلخواه خود را روی آن اعمال کنید.

در این مقاله به آموزش مدیریت کاربران در وردپرس و بررسی قابلیت های این قسمت پرداختیم. نکته ای که باید به عنوان یک طراح سایت وردپرس بدانید این است که، آپشن های مدیریت کاربران وردپرس که در این آموزش گفته شد فقط به این موارد خلاصه نمی شود.

قطعا با اضافه کردن افزونه ها و یا تغییر قالب ممکن است قابلیت هایی بیشتری در قسمت مدیریت کاربران وردپرس در اختیار داشته باشید که هر کدام نیازمند بررسی و تست می باشد. امید واریم که از این آموزش اطلاعات مفیدی را بدست آورده باشید.

جلسه بعدی

جلسه هجدهم: آموزش تنظیمات در وردپرس

جلسه قبلی

جلسه شانزدهم: آموزش ساخت منو و فهرست در وردپرس

امتیاز شما به این مقاله