به جلسه شانزدهم از دوره آموزشی رایگان وردپرس یعنی، آموزش ساخت فهرست در وردپرس، خوش آمدید. در این جلسه به آموزش قسمت ساخت منو و فهرست در وردپرس می پردازیم و در هدر سایت خود یک منو اضافه می کنیم. فهرست ها در سایت ما نقش مهمی را در رسیدن کاربران به صفحه مقصد خود ایفا می کنند. از این رو در ساخت فهرست ها و منو ها باید دقت ویژه‌ ای داشت.

فهرست در وردپرس چیست؟

فهرست ها در وردپرس همان منوهایی هستند که در بخش های مختلف وب‌سایت استفاده می شوند. برای مثال در بالای صفحه سایت و در قسمت سربرگ (هدر) یا در قسمت فوتر و یا سایدبار فهرست وجود دارد. این فهرست از آیتم های مختلف تشکیل شده است که این آیتم ها از طریق پنل مدیریت قابل تغییر است.

اهمیت وجود فهرست در وردپرس

اگر سایت شما دارای بازدیدکننده باشد، برای اینکه بازدید کننده به تواند به سادگی به هدف خود برسد، نیازمند مسیری دقیق و اصولی است. حال اگر این مسیر وجود نداشته باشد، قطعا کاربر در سایت گم شده و راه او برای رسیدن به صفحه هدف خود سخت خواهد شد. در اینجا فهرست ها وظیفه نمایش مسیر و راه رسیدن به صفحه هدف را به کاربران دارند.

اهمیت وجود فهرست ها در این است که کاربران بدون معطلی و در سریعترین زمان ممکن پس از لود شدن سایت، به صفحه مورد نظر خود خواهند رسید. در فروشگاه های اینترنتی این فهرست می تواند شامل دسته بندی های محصولات آنها و در سایت های خدماتی فهرست می تواند شامل خدمات و صفحات درباره ما، تماس با ما و یا قوانین و مقررات وبسایت باشد.

آموزش ساخت فهرست در وردپرس

در وردپرس برای ساخت فهرست های مختلف، قسمت جداگانه ای در نظر گرفته شده و در این بخش شما می توانید تمامی فهرست های خود را مدیریت و کنترل کنید. برای ساخت فهرست در وردپرس در نوار ابزار سمت راست از قسمت نمایش روی گزینه فهرست ها کلیک کنید.

در صفحه که در تصویر زیر مشاهده می کنید، شما می توانید فهرست های خود را به‌صورت انتخابی مدیریت و تغییرات خود را روی آنها اعمال کنید. اگر هنوز برای سایت خود فهرستی نساخته باشید، این فهرست پیش‌فرض به شما نمایش داده نمی شود. برای ساخت فهرست جدید روی گزینه بالای صفحه “یک فهرست جدید ایجاد نمایید” کلیک کنید.

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، در این قسمت باید یک نام برای فهرست خود در نظر بگیرید. برای مثال اگر می خواهید این فهرست را در هدر سایت خود و قسمت بالایی سایت نمایش دهید، نام آن را “فهرست اصلی” بگذارید. این نام به شما کمک خواهد کرد تا در آینده مدیریت بهتر و با سرعت عمل بیشتری بر روی فهرست های خود داشته باشید.

تنظیمات فهرست در وردپرس 

پس از انتخاب نام، تنظیمات و مکان نمایش فهرست را باید انتخاب کنید. با فعال کردن گزینه “افزودن خودکار برگه ها” این مجوز را به فهرست می دهید تا برگه های رده بالا و اصلی سایت شما را به فهرست اضافه کند.

مکان نمایش فهرست در ودپرس 

اگر بر روی وردپرس خود قالبی را نصب کرده باشید ممکن است موارد مکان نمایش نسبت به قالب تغییر یابد. از قسمت مکان نمایش می توانید مکان نمایش فهرست را مشخص کنید. در قالب ما سه مکان نمایش فهرست وجود دارد. گزینه اول یعنی Ptimary Menu به معنای فهرست اصلی یعنی فهرست هدر سایت است که ما تیک این گزینه را زده و سپس روی گزینه “ایجاد فهرست” کلیک می کنیم تا فهرست ساخته شود.

مدیریت فهرست در ورپرس

پس از ساخت فهرست نوبت به اضافه کردن آیتم های فهرستمان می رسد. آیتم ها منظور همان لینک هایی است که کاربران در فهرست مشاهده و روی آن کلیک می کنند.

برای اضافه کردن آیتم ها، در قسمت سمت راست باکس های مختلف از صفحات سایت وجود دارد. اولین باکس، برگه ها هست. در این باکس تمامی برگه های سایت که تا کنون ساخته شده است توسط سه فیلتر “تازه ترین ها”، “دیدن همه” و “جستجو” نمایش داده شده است.

شما باید با توجه به نیاز خود که در فهرست چه مواردی را قرار دهید، روی برگه مورد نظر خود کلیک کرده و تیک آن را بزنید و سپس با استفاده از گزینه افزودن به فهرست، آن را به لیست آیتم های فهرست اضافه کنید.

با کلیک روی هر آیتم که در فهرست اضافه شده است، امکان حذف آیتم و جابجایی آن با گزینه های “یکی پایین” و “یکی بالا” و همچنین “Drag-and-Drop” فراهم می باشد. به راحتی شما می توانید با جابجایی، آیتم ها را بالا یا پایین برده و یا فهرست های آبشاری درست کنید.

خصوصیات پیشرفته در فهرست

مورد دیگری که از توضیحات و امکانات فهرست ها باقی مانده، خصوصیات پیشرفته فهرست ها است. برای نمایش خصوصیات پیشرفته در صفحه فهرست ها، از بالاترین مکان صفحه روی گزینه “تنظیمات صفحه” کلیک کنید تا نوار بالایی به پایین کشیده شود تا بتوانید دیگر قابلیت های فهرست ها را مشاهده کنید.

هدف پیوند

اولین مورد از خصوصیات پیشرفته در فهرست هدف پیوند است. اگر در اینترنت گشت و گذار کرده باشید قطعا وبسایت هایی را دیده اید که با کلیک روی یکی از لینک های آنها، صفحه وب در تب جدید یا به اصطلاح صفحه جدید باز می شود. به این نوع لینک ها target_black گفته می شود که کاربر صفحه وبسایت با کلیک کاربر در تب جداگانه ای برای او باز می شود. کار هدف پیوند نیز همین است.

کلاس CSS

با استفاده از گزینه کلاس css شما می توانید به آیتم های منو خود، استایل های اختصاصی دهید. با این‌کار شما می توانید آیتم های منو و فهرست خود را زیباتر و یا از لحاظ گرافیکی تغییرات بزرگی را روی آنها اعمال کنید. این مورد زمانی برای شما کاربرد خواهد داشت که؛ با زبان برنامه نویسی CSS قبلا آشنایی داشته باشید. 

صفت عنوان

صفت عنوان این امکان را به شما می دهد که بتوانید برای هر یک از فهرست های سایت وردپرسی خود یک عنوان انتخاب کنید. با این کار در آینده خیلی سریع تر خواهید توانست فهرست های سایت خود را مدیریت کنید.

پیوندهای هم‌سو (XFN)

پیوند همسو یا XFN زمانی کاربرد دارد که شما بخواهید برای موتورهای جستجو مشخص کنید که لینک های فهرست شما قابل ایندکس باشند یا خیر. با اینکار اگر آیتمی در فهرست سایت خود دارید که می خواهید توسط موتورهای جستجو شناسایی نشود، باید تیک این گزینه را بر روی ان آیتم فعال کنید.

توضیح

این بخش نیز برای شما این امکان را فراهم می کند که بتوانید برای آیتم های منو و فهرست سایت خود توضیحات مختری بنوسید. البته بعضی از قالب ها این امکان را پشتیبانی نمی کنند که این موضوع با تست و خطا مشخص خواهد شد.

امید واریم که از این جلسه استفاده کافی و لازم را کرده باشید و آموزش ساخت فهرست در وردپرس برای شما مفید بوده باشد.

جلسه بعدی

جلسه هفدهم: آموزش مدیریت کاربران سایت در وردپرس

جلسه قبلی

جلسه پانزدهم: آموزش نصب قالب در وردپرس – آموزش نصب پوسته در وردپرس

امتیاز شما به این مقاله