در جلسه قبلی راجب نحوه نصب افزونه در وردپرس و آموزش راه اندازی یک افزونه در وردپرس صحبت کردیم. در این جلسه از دوره رایگان آموزش وردپرس و در ادامه جلسه قبلی به معرفی افزونه های کاربردی وردپرس خواهیم پرداخت و شما را با این افزونه ها آشنا می کنیم.

معرفی و نصب چند افزونه کاربردی در وردپرس

افزونه هایی که در این جلسه به آن اشاره خواهیم کرد، دارای تعداد نصب بالا در وردپرس هستند و محبوبیت بسیاری بین کاربران ایرانی و غیر ایرانی دارند. این دست افزونه ها به شما کمک خواهند کرد تا ایده های خود را در قابلیت ها و امکانات مختلف روی سایت وردپرسی خود پیاده کنید.

به‌صورت پیش‌فرض هنگامی که وردپرس را بر روی هاست خود نصب کنید، در ابتدا نیاز به یکسری افزونه دارید که کارتان را آغاز کنید. اولین قدم برای شما، ساخت صفحات وب سایت از جمله صفحه اصلی، تماس با ما، درباره ما و … است. این صفحات را می‌توانید با استفاده از افزونه های صفحه ساز یا ویرایشگر ها طراحی کنید.

یا اینکه بعد از اتمام کار طراحی سایت نیاز به معرفی سایت خود به گوگل دارید. گوگل باید سایت ساخته شده شما را ایندکس کند و در سرچ مورد نظر در گوگل رنک بگیرید. برای این منظور شما باید بر روی سایت وردپرسی خود افزونه مربوط در زمینه سئو را نصب و تنظیمات آن را پیکربندی کنید.

افزونه بعدی که در این جلسه به شما معرفی خواهیم کرد، افزونه ای برای ساخت فروشگاه اینترنتی و آماده کردن بستر سایت خود جهت فروش محصولات است. افزونه های متعددی برای فروشگاهی کردن سایت ما وجود دارند اما در این جلسه به محبوب ترین و قدرتمند ترین افزونه ساخت فروشگاه اینترنتی در وردپرس می پردازیم.

معرفی افزونه ویرایشگر کلاسیک

ویرایشگر کلاسیک Classic Editor افزونه ای رایگان برای ویرایش صفحات وردپرس است. این افزونه تا قبل از نسخه ۵.۰.۰ وردپرس هنگامی که وردپرس را نصب می کردید، در هسته آن وجود داشت و بصورت افزونه نبود. قابلیتی بود که وردپرس از آن داخل هسته خود پشتیبانی می کرد. اما از نسخه ۵ وردپرس به بعد وردپرس از ویرایشگر جدید خود یعنی ویرایشگر بلوک گوتنبرک رونمایی کرد.

هنگامی که این رونمایی انجام شد، بسیاری از کاربران خوشحال و بسیاری دیگر ناراحت شدند. دلیل ناراحت شدن کاربران این بود که بسیاری از کاربران به ویرایشگر کلاسیک وردپرس عادت کرده بودند و وقتی ظاهر ویرایشگر گوتنبرگ را مشاهده کردند، اصلا دلشان نمی خواست از آن استفاده کنند (دلیل این موضوع هم قطعا می توانیم بگوییم این است که به این ویرایشگر عادت ندارند) وردپرس تصمیم گرفت تا ویرایشگر کلاسیک را به عنوان یک افزونه در مخزن وردپرس قرار دهد تا کاربران بتوانند با نصب آن، دوباره به ویرایشگر کلاسیک بازگردند.

کاربران می توانند به دلخواه از هر ویرایشگری که خواستند استفاده نمایند. در کل می توانیم بگوییم ویرایشگر کلاسیک، ساده تر و روان تر از ویرایشگر بلوک وردپرس است اما این را باید در نظر داشت که ویرایشگر بلوک (گوتنبرگ) از قابلیت های بسیاری بیشتر و کامل تری نسبت به ویرایشگر کلاسیک برخوردار و دارای امکانات پیشرفته است.

معرفی افزونه المنتور

المنتور Elementor افزونه صفحه سازی است که بین کاربران وردپرس محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. کار این افزونه ساخت صفحه با عناصر گرافیکی و جذابی است که در اختیارمان می گذارد. المنتور توسط تیم Pojo Themes ایجاد شده که از جمله محصولات آن ها نسخه رایگان و پرو المنتور را می توان نام برد. هر چند که المنتور پرو یک افزونه جدید است، اما نسخه رایگان المنتور از ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در مخزن وردپرس در دسترس همه کاربران قرار گرفته است و تا این لحظه طبق آمار وردپرس بیش از ۵ میلیون نصب فعال دارد.

توجه داشته باشید که همه قابلیت های المنتور در نسخه رایگان آن که در مخزن وردپرس وجود دارد فعال نیست و برای فعال سازی تمامی ابزارک ها می بایست نسخه پریمیوم آن را تهیه کنید. رابط کاربری افزونه المنتور بسیار ساده و کاربر پسند است به طوری که هرکس با هر سطح از مهارت می تواند به راحتی آن را یادگیرد و صفحات مختلفی را با آن طراحی کند.

در صفحات ایجاد شده با المنتور می توان هر ماژول یا ابزارکی مانند تصویر، دکمه، لیست قیمت ها، اسلاید، توضیحات، نقل قول، پست وبلاگ، نظرات، سبد خرید محصولات، نقشه گوگل و بسیاری از امکانات دیگر را قرار داد. این صفحه ساز قدرتمند بیش از ۹۰ ابزارک مختلف برای ساخت صفحات در اختیارتان می گذارد که به راحتی و فقط با Drag-and-Drop می توانید مانند نرم افزار پاورپونت صفحات خود را بسازید.

تا قبل از ظهور این افزونه و باز کردن جا در میان دل کاربران وردپرس، حکومت صفحه سازی وردپرس در اختیار افزونه Visual Compoer بود. این افزونه نیز قابلیت های بسیار زیاد و مختلفی داشت. اما عیب بزرگ آن سرعت کند آن و مشکلات مختلف ویرایشگر دیداریش بود.

المنتور در عین حال که بسیار از لحاظ ابزارک های متنوع و مختلف قدرتمند است، سرعت بسیار بالایی دارد و دست شما در طراحی و سفارشی سازی عناصر صفحه بسیار باز است. هر قسمت را که بخواهید می توانید با چند کلیک به بهترین شکل ویرایش کنید. ما در تیم وبداتیس، دوره رایگان آموزش المنتور را برای شما تهیه کرده ایم. برای مشاهده دوره رایگان آموزش المنتور، اینجا کلیک کنید.

معرفی افزونه Yoast Seo (یوست سئو)

سئو به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتور های جستجو است. در حال حاضر اولین و قدرتمند ترین موتور جستجو، گوگل است و سایت ما باید برای گوگل بهینه شده باشد. سئو یک از عوامل مهم در جذب ترافیک سایت محسوب می شود. اگر وبسایت شما به‌صورت عالی و با گرافیک بسیار جذاب نیز طراحی شود اما سئو خوبی نداشته باشید، عملا بازدید کننده ای دریافت نخواهید کرد و فروشی هم نخواهید داشت.

به‌صورت پیش‌فرض هنگامی وردپرس را نصب کنید، در وردپرس قابلیتی برای انتخاب کلمات کلیدی صفحات و یا تنظیمات بیشتر سئو سایت ندارید. در اینجا باید از افزونه استفاده کنید. افزونه یوست سئو Yoast Seo یکی از بهترین افزونه های سئو وردپرس است. این پلاگین توسط یک تیم بسیار قدرتمند و توانا ساخته شده است و شامل هرآن‌چیزی است که برای سئو خوب نیاز داریم.

افزونه‌ی Yoast SEO از پایه توسط Joost de Valk و تیمش در Yoast طراحی شده تا سئوی سایت شما را از همه جهت بهبود بخشد. اگرچه افزونه‌ی Yoast SEO حتی از این هم فراتر رفته و بهینه سازی فنی سایت شما را هم انجام می‌دهد ولی وظیفه‌ی اصلی و اولیه‌ی آن این است که به شما کمک کند تا بهتر بنویسید و بهتر دیده شوید.

افزونه Yoast SEO، مورد مناسبی برای ارزیابی عناصر سئوی داخلی است. اما به این معنی نیست که پس از نصب آن کار تمام شده. این افزونه مواردی که از نظر موتورهای جستجو حائز اهمیت هستند را بررسی کرده و پیشنهادهایی در جهت بهبود آن‌ها ارائه می‌ دهد. ویژگی بسیار خوب Yoast SEO، این است که هم زمان با تهیه محتوا آن را بررسی می‌کند و عواملی را برای بهبود شرایط به شما معرفی می‌کند.

هنگام نوشتن یک مقاله یا متن در سایت یوست به شما نمره می دهد. نمایش این نمره با سه چراغ سبز،نارنجی و قرمز است. اگر محتوای شما از نظر یوست محتوای با کیفیتی باشد، چراغ سبز می شود. اگر متوسط باشد، نارنجی و اگر محتوای خوبی نباشد، قرمز خواهد شد. معیار های یوست بر اساس مواردی است که طی تخقیقات مختلف بدست آمده و است و کاملا دقیق نیست! اما می توان گفت راهنمای خوبی است.

معرفی افزونه فرم تماس ۷

هنگام طراحی سایت در صفحاتی مانند تماس با ما یا استخدام نیاز به فرم هایی داریم که کاربران مقادیر آنها را کامل کرده و برای ما ارسال نمایند. به‌صورت پیش‌فرض وردپرس قابلیت ایجاد فرم را ندارد و شما می توانید این کار را با افزونه فرم تماس (Contact Form 7) انجام دهید. 

این افزونه تا کنون بیش از ۵ میلیون نصب فعال داشته و کاربران بسیاری از آن استفاده می نمایند. ساز و کار این فرم ساز طوری است که شما در ابتدا باید فرم خود را ساخته و فیلد های آن را مشخص کنید و سپس با استفاده از شورت کدی که در اختیار دارید، در صفحه مدنظرتان آن فرم را فراخوانی کرده و به کاربران نمایش دهید.

هنگامی که یک کاربر فرم را پر کرده و ارسال نماید، از طریق ایمیل به ما اطلاع رسانی خواهد شد و در همان ایمیل اطلاعات مقادیر ارسالی کاربر را می توانیم مشاهده کنیم. این موضوع می تواند ناخوشایند باشد. در کنار موارد مثبت این فرم ساز و محبوبیت آن، بسیاری از کاربران ساختار این افزونه را نمی پسندند زیرا اطلاعات ارسالی کاربران نباید به ایمیل ارسال شود بلکه باید در قسمتی از سایت نگه داری شود که همیشه به آن دسترسی داشته باشند.

برای آشنایی بیشتر با این افزونه و یادگیری یک افزونه کاربردی دیگر برای ساخت فرم تماس در وردپرس می‌توانید به مقاله آموزش ساخت فرم تماس در وردپرس مراجعه کنید.

معرفی افزونه ووکامرس

امروزه در جهان سیستم های مختلفی برای ساخت فروشگاه های اینترنتی طراحی و اجرا شده اند. طوری که شما می توانید از cms های مختلف استفاده کنید و کاربر هر کدام را بررسی و تحلیل کنید. اما می‌توانیم به جزئت بگوییم که ووکامرس یکی از بهترین های این سیستم یا بهتر بگوییم، بهترین آنهاست. افزونه ووکامرس WooCommerce وظیفه فروشگاهی کردن سایت ما رابه عهده دارد. به عبارت دیگر سایت ما را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل می کند.

ووکامرس برای اولین بار توسط یک تیم توسعه به نام WooThemes روی کار آمد و توسط این گروه توسعه داده شد. در ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ووکامرس با ۳۸,۱۳۷ سایت یکی از قدرتمندترین فروشگاه‌سازهای اینترنتی شناخته شد. پس از مدتی با توجه به محبوبیت و فراگیر شدن این افزونه، شرکت وردپرس(Automattice) حق توسعه آن را از این گروه خریداری کرد و از آن پس به بعد تا کنون ووکامرس توسط خود وردپرس توسعه داده می شود. 

با کمک ووکامرس می‌توانید محصولات فیزیکی و دیجیتالی خود را بفروشید و به طور کامل مدیریت کنید. شما ۱۰۰ درصد امکان کنترل تمام اطلاعات فروشگاه، پشتیبانی در حالت نسخه موبایل و… را خواهید داشت. ووکامرس به گونه‌ای زیبا طراحی شده و کاربرپسند است که در حال حاضر ۴۵ درصد از فروشگاه‌های اینترنتی را به خود اختصاص داده است.

در صورتی که قصد دارید تا از این افزونه های محبوب و کاربردی روی وبسایت خود بهره مند شوید، به آموزش نصب افزونه در وردپرس مراجعه کرده و نحوه نصب افزونه را مشاهده و سپس هر کدام از این افزونه ها را که مدنظر دارید را نصب و فعال کنید. در مقالات جداگانه ای به بررسی و تحلیل هر کدام از این افزونه خواهیم پرداخت. سپاس که تا انتها همراه ما بودید❤️

جلسه بعدی

جلسه پانزدهم: آموزش نصب قالب در وردپرس – آموزش نصب پوسته در وردپرس

جلسه قبلی

جلسه سیزدهم: آموزش نصب افزونه در وردپرس به ۲ روش کاربردی

امتیاز شما به این مقاله