در این جلسه از دوره رایگان آموزش وردپرس قصد داریم بهترین و محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا جهان را به شما معرفی کنیمو به آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست بپردازیم. طراحی سایت شما در این دوره بوسیله این سیستم مدیریت محتوا انجام خواهد شد و به وسیله وردپرس آن را توسعه میدهیم.
در این مقاله چه میخوانید؟
وردپرس چیست؟
ما در جهان سیستم های مدیریت محتوای مختلفی داریم که وردپرس یکی از آنهاست. شما میتوانید با استفاده از وردپرس به راحتی و بدون داشتن مهارت برنامه نویسی وبسایت خود را طراحی و راه اندازی کنید. وردپرس بر دو پایه قالب و افزونه ها کار میکند. در حال حاضر قالب و افزونه های بسیار متنوع و بینظیری در مارکت های مختلف وردپرس وجود دارد.
به جرئت میتوانیم بگوییم شما میتوانید با سیستم مدیریت محتوا وردپرس به علت انعطاف بالایی که در قالب ها و افزونه های خود دارد، هر نوع وبسایتی را راه اندازی کنید و قادر خواهید بود قابلیت ها و امکانات مختلف بیشماری را در سایت خود داشته باشید. اطلاعات بیشتر را در مقاله وردپرس چیست؟ میتوانید مطالعه کنید.
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
قبل از آموزش نصب وررس روی لوکال هاست اگر بخواهیم بیشتر از وردپرس صحبت کنیم باید معنی و مفهوم سیستم مدیریت محتوا را بدانیم.
در حال حاضر CMS های بسیار زیادی درحال فعالیت هستند. میتوان از محبوب ترین آنها وردپرس، جوملا، دروپال، اوپن کارت را نام برد اما یقینا میتوان گفت وردپرس محبوب ترین و قدرتمند ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است.
در حال حاضر CMS های بسیار زیادی درحال فعالیت هستند. میتوان از محبوب ترین آنها وردپرس، جوملا، دروپال، اوپن کارت و … را نام برد اما یقینا میتوان گفت وردپرس محبوب ترین و قدرتمند ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است.
چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟
چرا اینقدر تأکید ما بر روی وردپرس است؟ به این خاطر تأکید ما از بین سیستم های مدیریت محتوا بر روی وردپرس است که این سیستم علاوه بر متن باز بودن، رایگان و بسیار توسعه پذیر است. ویژگی های وردپرس هر فردی را که قصد طراحی سایت دارد به خود جذب میکند.
درصورتیکه وردپرس را در نظر نگیریم بصورت عادی اگر شما بخواهید یک وبسایت برای خودتان یا دیگران راه اندازی کنید، با کدنویسی زمان زیادی میبرد. شاید ۶ ماه!! این به این خاطر است که همه امور وبسایت را باید خودتان انجام دهید. ازجمله کدنویسی Front-End و کدنویسی Back-End و بقیه امور. درصورتی که در پروژه های کدنویسی چندین نفر باید همزمان بایکدگر در حال کار باشند.
وردپرس این کار را برای شما به راحتی آب خودرن کرده است و تنها در عرض ۵ دقیقه میتوانید وبسایت خودتان را راه اندازی کنید. در ادامه به مراحل آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست می پردازیم.
لوکال هاست (Localhost) یا فضای محلی چیست؟
لوکال هاست (localhost) فضای محلی داخل کامپیوتر شخصی است. همانطور که میدانید برنامه نویسان و طراحان سایت برای اینکه بتوانند پروژه های خود را روی یک بستر و محیط مناسب اجرا کنند، نیازمند هاست یا سرور آنلاین یعنی متصل به اینترنت هستند. اما گاهی اوقات هدف ما اجرا سایت در هاست واقعی یا سرور نیست و صرفا جهت تست و موارد دیگر میخواهیم سایت خود را بالا بیاوریم؛ به هیمن دلیل ما از یک فضای میزبانی محلی به اسم لوکال هاست استفاده خواهیم کرد.
آماده سازی بستر لوکال هاست برای نصب وردپرس
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست نیاز داریم که ابتدا بستر لوکال هاست را بر روی سیستم عامل خود فراهم کنیم. این بستر توسط یکسری از نرم افزار ها ایجاد میشود. مانند: Xampp, Wamp, Lamp, Mamp
هر کدام از این نرم افزارها برای سیستم عاملی مشخصی است. نرم افزار Xampp و Wamp برای سیستم عامل ویندوز، نرم افزار Lamp برای سیستم عامل لینوکس و نرم افزار Mamp برای سیستم عامل مک (مکینتاش) ساخته شده است.
شما باید نسبت به سیستم عامل کامپیوترتان یکی را انتخاب کنید. هیچ تفاوتی میان نرم افزارها نیست و همه این نرم افزارها ساختار مشابه دارند. برای نصب وردپرس روی لوکال هاست ما از نرم افزار Xampp استفاده خواهیم کرد.
آموزش نصب Xampp روی ویندوز
با مراجعه به این لینک آخرین نسخه نرم افزار Xampp را نسبت به نوع سیستم عامل خود دانلود کنید. بعد از دانلود، فایل نصبی برنامه را باز و سپس طبق آموزش زیر مراحل نصب را انجام دهید.
در ابتدا روی گزینه “Next” کلید کنید.
در این مرحله ماژول هایی که میخواهید را تیک زده و سپس رو گزینه “Next” کلیک کنید. پیشنهاد ما این است که همه موارد را تیک بزند تا همگی نصب شوند.
در این قسمت باید مسیر نصب xampp را مشخص کنید. بهتر است چیزی را تغییر ندهید و روی گزینه “Next” کلید کنید.
xampp روی ویندوز ما نصب شد. در نهایت تیک بالایی را زده و روی گزینه “Finish” کلیک کنید تا برنامه برایتان باز شود.
پس از باز شدن xampp با این پنجره مواجه خواهید شد. بصورت پیشفرض دو گزینه “Apache” و “MySQL” برای شما فعال نیستند. برای فعالسازی روی دکمه کناری آن ها یعنی “Start” کلیک کنید تا فعال شود.
آموزش ساخت پایگاه داده (دیتابیس) در لوکال هاست
در مرحله بعدی از آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست نوبت به ساخت پایگاه داده یا دیتابیس رسیده است. برای اینکه بتوانیم وسایت خود را راه اندازی کنیم نیاز به یک منبع داده برای ذخیره سازی اطلاعاتمان داریم. به این منبع، پایگاه داده یا دیتابیس می گویند.
برای انجام اینکار عبارت “localhost/phpmyadmin” را در مرورگر خود وارد کنید. پس از زدن دکمه “Enter” وارد فضای مدیریت دیتابیس های لوکال هاست (phpMyAdmin) شوید.
پس از وارد شدن به phpmyadmin برای ایجاد یک پایگاه داده جدید روی گزینه “Databases” کلیک کنید.
در قسمت “Database Name” نام پایگاه داده خود را وارد کنید مثلا db_shp (نام دلخواه شما) و سپس روی گزینه “Create” کلیک کنید تا پایگاه داده شما ساخته شود.
آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست
در این مرحله آخرین نسخه وردپرس را از این لینک دانلود کنید. فایل zip دانلود شده را کپی کنید. سپس به محل نصب xampp روی ویندوز یعنی آدرس C:\xampp بروید و وارد پوشه htdocs (ریشه هاست) شوید. فایل دانلود شده را در این قسمت قرار دهید و از حالت زیپ خارج کنید. پوشه مورد نظر را میتوانید به هر نامی که مدنظرتان است مثلا webdatis تغییر دهید. نام این پوشه را میتوانیم همان نام دامنه خود تلقی کنیم. در این صورت آدرس سایت شما localhost/mysiteخواهد شد.
در مرحله بعد آدرس سایت خود یعنی localhost/mysite را در مرورگرتان وارد کنید.
روی گزینه “بزن بریم!” کلیک کنید تا وارد مراحل کانفیگ وردپرس شوید.
در این قسمت باید اطلاعات پایگاه داده و اطلاعات کاربری دیتابیس را وارد کنید. در قسمت اول نام پایگاه داده همان نامی است که برای دیتابیس خود در چند مرحله پیش انتخاب کردید. نام کاربری را همانطور که گفتیم root قراردهید و فیلد رمز عبور را خالی رها کنید. فیلد میزبان پایگاه داده نیازی به تغییر ندارد و مقدار پیشفرض صحیح است. سپس روی گزیه “فرستادن” کلیک کنید.
در این قسمت باید اطلاعات تکمیلی سایت خود را وارد کنید. عنوان سایت شما همان نام کسب و کارتان است. نام کاربری و رمز عبور نیز اطلاعات حساب کاربری مدیر سایت است و باید با دقت کامل وارد کنید.
اگر میخواهید سایت شما در نتایج گوگل نمایش داده نشود تیک گزینه “نمایش به موتور های جستجو” را بزنید. این تیک برای زمان است که سایت شما در حال راه اندازی یا تغییرات است و شما نمیخواهید به خاطر تغییراتی که اعمال میکنید؛ ربات های گوگل سایت شما را ایندکس کنند. (البته زمانی که سایت شما روی لوکال هاست باشد این گزینه هیچ کارایی نخواهد داشت)
سپس روی گزینه “راه اندازی وردپرس” کلیک کنید.
کار نصب وردپرس به پایان رسیده است و سایت شما آماده است. همچنین با کلیک روی گزینه “ورود” میتواند وارد پیشخوان مدیریت وردپرس شوید.
تمام. به همین راحتی در کمتر از ۵ دقیقه سایت خود را بر روی لوکال هاست راه اندازی کردید. امید واریم که از آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست لذت برده باشید. 😊