بکاپ‌گیری یا همان تهیه نسخه پشتیبان به فرایند تهیه یک نسخه کپی از اطلاعاتی که برای‌تان مهم است گفته می‌شود. این فرایند بکاپ گیری می‌تواند از اطلاعات شخصی تان باشد یا از اطلاعات کاری و یا از اطلاعات سایت تان باشد. در این مقاله قصد داریم تا ۲ روش کاربردی برای بکاپ گیری از وردپرس را برای شما توضیح دهیم. پس از انجام مراحل زیر بدون هیچ نگرانی اطلاعات خود را تغیر دهید و در صورت بروز هر گونه مشکل، بکاپ را بازگردانید.

چرا بکاپ گیری از وردپرس اهمیت بالایی دارد؟

اولین و مهم ترین دلیلی که می‌توانیم بگوییم، حادثه است. حادثه ممکن است در هر لحظه رخ دهد. ممکن است به خاطر تغییراتی در افزونه ها سایت از دسترس خارج شود یا که در بدترین شرایط سایت تان به طور کامل از بین برود. در اینجا اهمیت برگرداندن سایت به صورت اول، اهمیت بسیار بالایی دارد!

به عنوان دومین دلیل اهمیت بکاپ گیری از وردپرس می‌توان به امنیت وردپرس اشاره کرد. در بسیاری از موارد شما از قالب ها یا افزونه های نال شده استفاده می‌کنید. این عوامل باعث به خطر افتادن امنیت وب سایت شما می‌شود. از این رو داشتن بکاپ از وردپرس به شما کمک خواهد کرد.

در صورتیکه شما از سایت خودتان بکاپ داشته باشید، می‌توانید در کمترین زمان ممکن مشکل را برطرف کرده و سایت مجددا شروع به کار کند! پس این آموزش حرفه ای بکاپ گیری از وردپرس را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

بهترین روش های بکاپ گیری از وردپرس چیست؟

دو روش برای تهیه بکاپ از وردپرس وجود دارد:

  1. از طریق افزونه ها
  2. به صورت دستی از طریق پنل هاست

در روش اول شما می‌توانید با نصب افزونه های پشتیبان گیر این کار را انجام دهید. این افزونه ها قابلیت زمانبندی دارند و می‌توانند در زمان های مشخص این کار را انجام دهند و همچنین شما می‌توانید تنظیم کنید که فایل بکاپ را در سرویس های ابری همچون گوگل درایو، وان درایو و دراپ باکس بارگذاری کنید.

بکاپ گیری از وردپرس به وسیله افزونه Updraftplus

در این بخش، طرز تهیه پشتیبان گیری از وردپرس توسط افزونه Updraftplus را آموزش می‎‌دهیم. این افزونه با بیش از سه میلیون نصب فعال، جزء یکی از بهترین افزونه ها در تهیه نسخه پشتیبان است.

ابتدا وارد افزونه ها شده و سپس افزودن را کلیک می‌کنیم. در قسمت جستجو عبارت Updraftplus را سرچ کرده و افزونه را نصب و فعال می‌کنیم.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات نصب افزونه Updraftplus

بعد از فعالسازی افزونه، از قسمت تنظیمات بر روی گزینه “پشتیبان های Updraftplus” کلیک می‌کنیم تا با این صفحه روبرو شویم.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات صفحه اول افزونه updraftplus

بخش پشتیبان گیری/بازگردانی

پشتیبان گیری از وردپرس به صورت زمانبندی شده!

در این بخش، اگر شما برای افزونه زمانبندی تعریف کرده باشید، اطلاعات این زمانبندی را به شما نشان می‌دهد.

در این بخش شما می‌توانید برای تهیه بکاپ، بر روی گزینه “تهیه‌ی پشتیبان” کلیک کرده تا پنجره زیر باز شود. در این پنجره، محتوایی که می‌خواهید بکاپ گرفته شود را انتخاب کرده و بر روی گزینه “تهیه نسخه پشتیبان” کلیک کنید.

نکته : در صورتیکه می‌خواهید بکاپ شما به صورت خودکار توسط افزونه حذف نشود، گزینه “اجازه دهید که این …” را انتخاب کنید.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات تهیه نسخه پشتیبان در افزونه updraftplus

بخش نسخه پشتیبان موجود افزونه Updraftplus

در این بخش، لیستی را در اختیار شما قرار می‌دهد که در آن می‌توانید بکاپ های موجود را مشاهده کرده و آن ها را مدیریت کنید. شما میتوانید با انتخاب “بازنشانی” اقدام به بازنشانی آن بکاپ کنید یا آن بکاپ را حذف کنید.

اگر خواستید اقدام به دانلود بکاپ کنید، می‌توانید به صورت جداگانه هر بخش را دانلود کنید یا با کلیک بر روی گزینه سایرین، پنجره ای برایتان نمایش داده می‌شود که با کلیک بر گزینه “به کامپیوتر خود دانلود کنید” بکاپ کامل سایت را دانلود کنید.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات بخش نسخه پشتیبان موجود

تنظیمات افزونه پشتیبان گیری از وردپرس Updraftplus

  • در بخش اول می‌توانید برای بکاپ‌گیری زمانبندی تعیین کنید.
    در File backup schedule می‌توانید تعیین کنید که در چه بازه زمانی از فایل ها بکاپ گرفته شود و چه تعدادی بکاپ نگهداری شود. درصورتی که از این تعداد بیشتر شود، بکاپ های قدیمی تر حذف خواهند شد.
    در Database backup schedule نیز می‌توانید تنظیمات مربوط به بکاپ گرفتن پایگاه داده و تعداد بکاپ ها را تنظیم کنید.
  • در بخش “حافظه ریموت خود را انتخاب کنید” شما می‌توانید به برنامه دستور دهید که فایل های بکاپ را در سرویس های ابری و ذخیره سازی که در تصویر می‌بینید ذخیره کند.
    برای تنظیم کردن ریموت تنها کافی است که بر روی آیکون موردنظر کلیک کنید تا تنظیمات مربوطه را مشاهده کنید.
  • در بخش “قرار گرفتن در فایل های پشتیبان” می‌توانید فایل هایی که داخل بکاپ قرار می‌گیرند را کنترل کنید. فایل هایی را که می‌خواهید در بکاپ باشند را علامت زده و فایل هایی را که نمی‌خواهید باشند در بخش استثناء وارد می‌کنید.
بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات تنظیمات افزونه

ولی روش اول پیشنهاد نمی‌شود. زیرا پلاگین ممکن است به هر دلیلی از کار بیفتد یا به دلیل تداخل با سایر افزونه ها، این افزونه پشتیبان گیری از وردپرس شما را در زمان دقیق انجام ندهد یا اینکه ممکن است فایل تحویل داده شده خراب باشد و قابلیت بازگردانی نداشته باشد.

ما روش دوم را پیشنهاد می‌کنیم. زیرا با این روش، شما یک فایل از اطلاعات کاملی از سایت تان دارید و از بابت سلامت آن، مطمئن هستید. اگر هم قصد انتقال سایت تان به سرور یا هاست دیگری را نیز داشته باشید، می‌توانید از همین اطلاعات استفاده کنید.

بکاپ گیری از وردپرس به صورت دستی

تهیه نسخه پشتیبان از فایل ها

ابتدا وارد هاست خود شده و سپس داخل File Manager بروید. بعد وارد پوشه public-html شوید.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات وارد شدن به پنل و پوشه public-html

تمامی محتویات پوشه public-html را انتخاب کرده و بر روی گزینه Compress کلیک می‌کنیم. سپس از میان فرمت های موجود، فرمت zip را انتخاب کرده و بر روی گزینه Compress file کلیک می‌کنیم.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات تهیه بکاپ از فایل های سایت به صورت دستی

بعد از این که فایل فشرده آماده شد، فایل موردنظر را دانلود کرده و در جایی مطمئن نگهداری می‌کنیم.

پشتیبان گیری از بخش پایگاه داده وردپرس

برای بکاپ گرفتن از دیتابیس، وارد پنل شده و بر روی گزینه phpmyadmin کلیک می‌کنیم.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات وارد شدن به phpmyadmin

در پنچره جدید، از لیست سمت چپ، پایگاه داده خود را انتخاب کنید. سپس گزینه Export را انتخاب کرده و بر روی Go کلیک کنید.

بکاپ گیری چیست؟ بهترین روش پشتیبان گیری از اطلاعات انتخاب دیتابیس و گرفتن خروجی از آن

بعد از مدتی مرورگر شما فایلی با پسوند sql دانلود خواهد کرد. این فایل را همراه با فایل فشرده ای که از اطلاعات سایت گرفته اید در جای مطمئنی نگه‌داری کنید.

برای بازگرداند نسخه پشتیبان وردپرس خود، می‌توانید به مقاله انتقال لوکال هاست به هاست مراجعه کرده و مراحل بازیابی را از آنجا دنبال کنید.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

امتیاز شما به این مقاله