یکی از بهترین روش های پیشرفت در هر حوزه کاری ارائه گزارش و تحلیل آن است. اگر شما به عنوان یک سئوکار یا دیجیتال مارکتر در حال همکاری با کارفرما باشید یا برای خودتا کار کنید، یکی از بهترین ابزار های شما برای تحلیل وب سایت، گوگل آنالیتیکس است. پیش از استفاده از گوگل آنالیتیکس شما باید هدف خود را تعیین کنید. اگر هدف شما بررسی مشتریان و افزایش نرخ کلیک وب سایت است، گوگل آنالیتیکس به کمک شما خواهد آمد. در این مقاله به پاسخ سوال گوگل آنالیتیکس چیست خواهیم پرداخت. در پایان این مقاله با تفاوت این نسخه از گوگل آنالیتکس ۴ و سایر نسخه ها نیز آشنا خواهید شد و به اهمیت یادگیری Google analytics 4 واقف خواهید شد.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس یک ابزار و پلتفرم رایگان برای بررسی و نحوه برخورد بازدید کنندگان از وب سایت است. این ابزار حرفه‌ای گوگل با بررسی تمامی دیتاها، این اطلاعات را به صورت طبقه بندی شده به شما ارائه می‌دهد. اما ممکن است شما به هنگام استفاده از این ابزار با Error 403 مواجه شوید، پس به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله Error 403 یا خطای Forbidden چیست را مطالعه کنید.

کار با این ابزار گوگل بسیار ساده است، اما دانستن برخی از نکات برای شما واجب است. در ادامه بیشتر با این ابزار بررسی و تحلیل وب سایت آشنا شوید.

تاریخچه گوگل آنالیتیکس این ابزار حرفه ای تحلیل وب سایت

در گذشته، تهیه اطلاعاتی در رابطه با اینکه وب سایت شما، دارای چه نوع ترافیکی است بسیار دشواره بوده است. سال ها پیش، این اطلاعات از طریق مطالعه Log سرور بدست می‌آمد. تحلیل و بررسی اطلاعات Log سرور بسیار دشوار است و نیازمند دانش خاصی است. از این رو، شرکت Urchin شروع به جمع آوری این اطلاعات کرد. پس از چندین سال تلاش این شرکت برای بهبود نحوه نمایش این اطلاعات و ارائه آن به صورتی قابل فهم، محبوبیت این شرکت بسیار زیاد شد. در سال ۲۰۰۵ گوگل امتیاز این شرکت را خریداری کرد و روند ساخت گوگل آنالیتیکس را آغاز کرد.

نحوه عملکرد گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس در ابتدا فقط و فقط اطلاعات سرور را قابل فهم‌تر می‌کرد. اولین نسخه از گوگل آنالیتکس، شبیه نسخه امروزی گوگل آنالیتیکس بود با این تفاوت که اطلاعات بسیار کمتری را به ما ارائه می‌داد. امروزه این ابزار آنالیز گوگل اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با کاربران به ما ارائه می‌‌دهد. این اطلاعات بسیار دقیق می‌تواند ما در بهبود سئو و دیجیتال مارکتینگ اصولی‌تر راهنمایی کند.

جدید ترین نسخه گوگل آنالیتیکس

جدیدترین نسخه گوگل آنالیتیکس، گوگل آنالیتکس ۴ است. این ابزار آنالیز جدید گوگل، تمام اطلاعات مربوط به App و Web شما را در یک جا تهیه و نگه داری می‌کند. این اطلاعات مفید و بسیار دقیق گوگل در پیش برد اهداف شما بسیار تاثیر گذار است.در ادامه با بخش های جدید گوگل آنالیتکس ۴ آشنا شوید.

تفاوت Google analytics 4 با سایر نسخه های این ابزار تحلیل وب سایت گوگل

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، آخرین نسخه از گوگل آنالیتکس، نسخه ۴ است. این ابزار به صورت حرفه‌ای تر و دسته بندی شده‌تر اطلاعات وب سایت را آنالیز و داده ها را برای شما به نمایش در می‌آورد. در تصویر زیر، شما نسخه قبلی از گوگل آنالیتکس را مشاهده می‌کنید. در گذشته اطلاعات گوگل آنالیتکس را در دو بخش اصلی با نام های Home، Customization مشاهده می‌کردید. در بخش Home چند زیر بخش با نام های Realtime، Audience، Acquisition، behavior و Conversions مشاهده می‌کردید. اما زمانی که گوگل آنالیتکس جدید یا همان Google analytics 4 را مشاهده کنید، هیچ گونه اطلاعاتی در رابطه با این موارد را مشاهده نخواهید کرد.

تصویر گوگل آنالیتیکس قدیمی و زیر بخش های آن

در تصویر زیر، شما گوگل آنالیتکس ۴ را مشاهده می‌کنید که تفاوت های بسیار زیادی با نسخه های قبلی دارد. در گوگل آنالیتکس جدید ۴ مورد با نام های Report، Explore، advertising و Configure را مشاهده می‌کنید. هرکدام از این بخش ها دارای زیر بخش هایی هستند که آشنایی با هریک از این زیر بخش ها به کمک شما خواهد آمد.

تصویر گوگل آنالیتیکس جدید و زیر بخش های آن

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد به سوال گوگل آنالیتیکس چیست پاسخ داده شود. شما پس از آشنایی با ابزار حرفه‌ای گوگل و دانستن تاریخچه آن، قادر خواهد بود با این ابزار راحت‌تر تعامل ایجاد کنید. ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ وب داتیس سعی داریم به بررسی دقیق‌‎تر این ابزار بپردازیم. در مقالات بعدی ما، با این ابزار بیشتر آشنا شوید و نهایت استفاده از ابزار آنالیز گوگل را ببرید.

امتیاز شما به این مقاله