امنیت اطلاعات کاربران یکی از مهم ترین وظایف هر وب سایت است. SSL یکی از ابزار هایی است که به وسیله آن میتوان امینت اطلاعات کاربران را تامین کرد. اما پاسخ به سوال SSL چیست؟ نیازمند بررسی ها بسیار دقیق و جامعتری است. در این مقاله علاوه بر آشنایی با SSL، با انواع SSL آشنا شوید و وب سایت خود را برای کاربران ایمن کنید.
در این مقاله چه میخوانید؟
گواهی نامه SSL چیست؟ بهترین و ساده ترین تعریف SSL
کلمه SSL شکل کوتاه شده Secure Socket Layer است که به وسیله این گواهینامه، اطلاعات میان سایت شما و سرور وبسایت مقصد به صورت امن دریافت و ارسال میشود. به عبارتی دیگر SSL یک شیوه رمزنگاری اطلاعات است که تمامی اطلاعات شما را به شیوه خاصی رمزنگاری کرده تا از دسترس هکر ها در امان باشد. این شیوه رمزنگاری به این صورت است که اطلاعات تان را به صورت کاراکتر های نامفهوم درآورده که تنها در سایت مقصد و با استفاده از کلید مخصوص قابل رمزگشایی خواهد بود. این روش برای ارسال اطلاعات مهمی از قبیل اطلاعات بانکی و سایر اطلاعات مهم استفاده میشود.
برای آشنایی بیشتر با روش های افزایش امنیت وردپرس میتوانید از طریق لینک زیر، مقاله افزایش امنیت وردپرس را مطالعه کنید.
https://webdatis.com/increase-wordpress-security/
مزایا استفاده از SSL
- تامین امنیت به وسیله SSL
مهمترین و اصلیترین ویژگی برای SSL ایجاد امنیت است. وقتی اطلاعات تان به صورت رمزنگاری شده ارسال میشود، این اطلاعات به کاراکتر هایی نامفهوم تبدیل خواهند شد که این اطلاعات بدون کلید که در سایت هدف قرار دارد، رمزگشایی نخواهد شد. حتی اگر هکر ها بتوانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند، نمیتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. - ایجاد حس اعتماد به کاربر
زمانی که سایت شما از SSL استفاده میکند، در کنار آدرس سایت شما یک علامت قفل نمایش داده میشود که به کاربر اطمینان میدهد که اطلاعاتی که در سایت شما وارد میکند، تنها در سایت مقصد قرار خواهد گرفت و کسی در حین ارسال اطلاعات دسترسی به این اطلاعات ندارد. - افزایش رتبه در نتایج جستجو گوگل
از سال ۲۰۱۴، گوگل یکی از عوامل افزایش رتبه در نتایج را استفاده از درگاه اتصال امن SSL اعلام کرد. به این صورت که اگر سایت شما SSL فعال داشته باشد، رتبه شما نسبت به سایت مشابه دیگری که SSL نداشته باشد، در رتبه بالاتری قرار خواهد گرفت.
اما در سال ۲۰۱۸ گوگل قدم بعدی را در الزامی کردن SSL برداشت و سایت هایی که SSL آنها فعال نباشد را لیست کرده و زمانی که کاربر وارد آن سایت ها میشود، به کاربر اخطار میدهد که این سایت از SSL استفاده نمیکند تا کاربر اطلاعات مهم خود را در اختیار سایت قرار ندهد. علاوه بر این، اخطار این پیام به کاربر، بر روی حس اعتماد کاربر به سایت شما تاثیرگذار خواهد بود.
انواع SSL کدامند؟ از چه SSL ای استفاده کنیم؟
در پاسخ به سوال انواع SSL میتوان گفت؛ SSL ها دارای ۳ نوع مختلف هستند. در ادامه با این سه نوع SSL بیشتر آشنا شوید.
DV SSL یا Domain Validation
در این نوع گواهینامه، شرکت ارائه دهنده SSL از شما درخواست میکند تا احراز هویت برای دامنه درخواست داده را انجام دهید تا مالکیت دامنه محرز شود. در این نوع از SSL، علاوه بر رمزنگاری اطلاعات کاربر تا سایت شما، مالکیت دامنه نیز مورد تایید قرار خواهد گرفت. این نوع گواهینامه برای سایت های شخصی و فروشگاه های کوچک مناسب خواهد بود.
OV SSL یا Organization Validation
همانطور که از اسم گواهینامه مشخص است، این نوع گواهینامه برای ارگان و سازمان ها مناسب خواهد بود. اگر شما صاحب یک کسب و کار کوچک یا متوسط هستید، میتوانید از این گواهینامه SSL استفاده کنید. در این نوع گواهینامه، علاوه بر رمزنگاری اطلاعات، تایید دامنه، اطلاعات کسب و کار شما نیز احراز خواهد شد که کاربر با کلیک بر روی قفل کنار آدرس، میتواند اطلاعات کسب و کار شما را مطالعه کرده و از حقیقی بودن این کسب و کار اطمینان خاطر پیدا کند.
EV SSL یا Extended Validation
این گواهینامه SSL علاوه بر تمامی امکانات و قابلیت هایی که دو گواهینامه قبلی دارند، نام و عنوان کسب و کار شما را نیز در دامنه نمایش میدهد. این نوع SSL برای کسب و کار های بزرگ استفاده میشود. در هنگام احراز هویت شرکت، اطلاعات بیشتری نسبت به SSL OV موردنیاز است و مدارک با دقت بالاتری بررسی خواهد شد.این نوع گواهینامه بالاترین ارزش را در میان گواهینامه ها خواهد داشت و کاربر با خاطری آسوده به گشت و گذار در سایت شما بپردازد.
کدام SSL برای شما مناسبتر است؟
همانطور که در بخش های فوق اشاره شد، SSL دارای سه نوع است. شما برای آنکه وب سایت ایمنی داشته باشید و بخواهید در نتایج گوگل رتبه و جایگاهی داشته باشید، SSL نوع اول، نیاز شما را برطرف خواهد کرد. با وجود این تفاسیر این نوع SSL نیاز شما را برطرف خواهد کرد اما دو مورد دیگر نیز میتواند در پیشبرد اهداف شما موثر باشد.
Wildcard در گواهینامه SSL چیست؟
در هنگام خرید SSL، عبارت Wildcard را مشاهده میکنید که میتوانید همراه با گواهینامه خریداری کنید. قابلیت Wildcard به این صورت است که اگر شما subdomain به نام test.sample.com داشته باشید و شما گواهینامه SSL با قابلیت Wildcard گرفته باشید، این گواهینامه بر تمامی subdomain های شما اعمال خواهد شد و نیازی به تهیه مجدد SSL برای subdomain ها نخواهد بود.
Wildcard برای من مناسب است؟
با توجه به تفسیر Wildcard اگر وب سایت شما به گونهای باشد که نیازمند داشتن Subdomain است، خرید SSL با این ویژگی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. از لحاظ سئو، سایت های موزیک، دانلود فیلم و بسیاری از سایت های دیگر نیازمند داشتن SSL هستند از این رو این نوع از گواهی نامه SSL برای شما مناسب خواهد بود.
SSL رایگان یا SSL پولی؟
شما میتوانید بدون هزینه کردن از SSL های رایگان بهرهمند شوید ولی سوالی ممکن است بهوجود آید. آیا SSL رایگان به خوبی SSL پولی هست؟ در جواب باید گفت؛ بله! گواهینامه های رایگان از نوع DV هستند که صرفا تایید دامنه است و میتواند امکانات اصلی و پایه که رمزنگاری اطلاعات هست را در اختیارتان قرار دهد.
2 دیدگاه
۱۴۰۰/۰۷/۰۸ زمان ۱۲:۰۸ ب٫ظ
از نظرم اس اس ال های رایگان و پولی هیچ فرقی باهم ندارند و جفتشون خوبن برای سئوی سایت
۱۴۰۰/۰۷/۰۸ زمان ۲:۱۶ ب٫ظ
بله
SSL رایگان و SSL پولی هر دو هدف اصلی که امنیت هست رو برآورده میکنند ولی صرفا برای اینکه بتوانیم مخاطب یا مشتری مان را از بابت امن بودن سایت و معتبر بودن سایت خاطر جمع کنیم، همچین نوع هایی گذاشته اند.