سی دی ان چیست؟ شناخت حرفه ای CDN

CDN نامی آشنا برای هر شخصی است که در اینترنت فعالیت میکند. اما CDN یا شبکه تحویل و توزیع محتوا چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ شاید به این فکر کنید که شناخت سی دی ان اهمیتی برای شما ندارد اما؛ این فکر اشتباهی است. شما با شناخت کامل سی دی ان و نحو استفاده از آن میتوانید به بهترین شکل ممکن محتوای خود را به دست مشتریان هدف خود برسانید و توسعه کسب و کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. پس با تیم وبداتیس در این مقاله همراه باشید تا به طور کامل سی دی ان را بشناسید و به بهترین شکل از آن استفاده کنید.
در این مقاله چه میخوانید؟
سی دی ان(CDN ) یا شبکه تحویل و توزیع محتوا چیست؟
در ابتدا باید گفت که CDN مخفف کلمه Content Delivery Network است. در زبان فارسی سی دی ان را با نام شبکه تحویل و توزیع محتوا میشناسند. سی دی ان یا شبکه توزیع محتوا، مجموعه ای از سرور ها هستند که؛ در سراسر جهان قرار دارند. زمانی که شما سی دی ان را برروی وب سایت خود فعال کنید، اطلاعات وب سایت شما برروی شبکه ای از سرور ها ذخیره خواهد شد. پس از این دخیره اطلاعات، شبکه تحویل و توزیع محتوا با توجه به موقعیت مکانی کاربر، او را به نزدیک ترین سرور متصل میکند. با اتصال کاربر به این سرور در نزدیکی او، سرعت لود صفحات وب سایت شما به شدت افزایش پیدا میکند.
یک مثال برای درک بهتر پاسخ CDN چیست!
فکر کنید شما در ایران هستید و به دنبال فروشگاه اینترنتی مورد علاقه خود در لندن هستید. زمانی که وب سایت مورد نظر شما از سی دی ان استفاده نکند، درخواست شما باید مسیری طولانی را برای رسیدن به سرور این وب سایت طی کند. اما نگران نباشید! میتواند فاصله این در خواست را با استفاده از CDN کاهش داد. این فروشگاه اینترنتی زمانی که از شبکه توزیع محتوا استفاده کند، به جای آنکه در خواست شما به لندن ارسال شود، این در خواست به یکی از نزدیک ترین سرور های شبکه توزیع محتوا این وب سایت ارسال خواهد شد و در خواست شما در کمترین زمان ممکن پاسخ داده خواهد شد.
CDN چگونه کار میکند؟
وظیفه اصلی CDN کاهش در تاخیر بارگذاری یک صفحه است. زمانی که شما از یک شبکه تحویل و توزیع محتوا استفاده میکنید، اطلاعات شما برروی چندیدن سرور در مکان های مخلف ذخیره خواهد شد. زمانی که این اتفاق رخ میدهد، شبکه سی دی ان شما کاربر را به نزدیک ترین سرور متصل خواهد کرد. در اصل، CDN با کاهش فاصله فیزیکی باعث افزایش سرعت در انتقال اطلاعات وب سایت شما خواهد شد. با استفاده از یک CDN عالی، علاوه بر افزایش سرعت وب سایت شما اعتماد کاربران نیز جلب خواهد شد.
چرا استفاده از CDN برای ما اهمیت دارد؟ مزایای استفاده از CDN
استفاده از CDN مزایای بسیار زیادی برای ما دارد. در ادامه به معرفی ۴ مورد از دلایل استفاده از CDN خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
افزایش کارایی وب سایت با استفاده از CDN
یکی از مهم ترین فاکتور های رتبه دهی گوگل در سال های اخیر، UX یا تجربه کاربری است. زمانی که شما از سی دی ان استفاده میکنید، سرعت وب سایت خود را افزایش می دهید و در نتیجه کارایی وب سایت شما در تجربه کاربری افزایش پیدا میکند.
کسب بهترین نتایج گوگل با استفاده از CDN
موتور جستجو گوگل، در حال شخصی سازی سرچ برای هر شخصی است. در بسیار از موارد مشاهده شده است که زمانی که یک عبارت کلیدی را در گوگل سرچ میکنید، وب سایت هایی که سرور های نزدیک تری به شما دارند، در نتایج به شما نمایش داده خواهند شد. پس استفاده از CDN می تواند در بهبود نتایج شما در گوگل تاثیر زیادی داشته باشد.
دلیل بعدی برای استفاده از CDN کراول شدن بهتر صفحات شما است. زمانی که ربات های گوگل به وب سایت شما مراجعه میکنند، هر چه سرور های شما در دسترس تر باشند و از نظر موقعیت مکانی به سرور های گوگل نزدیک تر باشند، کراول وب سایت شما بهتر انجام خواهد شد.
استفاده از CDN و راحت تر شدن دسترسی به وب سایت
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، شبکه تحویل و توزیع محتوا میتواند کاربر را به نزدیک ترین سرور متصل کند و در نتیجه دسترسی کاربر به وب سایت شما ساده تر شود. اما استفاده از CDN برای راحت تر شدن دسترسی به وب سایت به همیجا خلاصه نمیشود.
اگر شما از شبکه توزیع محتوا استفاده نکنید، زمانی که تعداد در خواست ها به سرور شما افزایش پیدا کند، ممکن است وب سایت شما از دسترسی خارج شود و یا دیگر کاربران برای دسترسی به محتوای وب سایت شما مدت زمانی را در انتظار باشند. اما وقتی از CDN استفاده کنید، دسترسی به وب سایت شما بین سرور های مختلف توزیع خواهد شد و هیچگاه با چنین مشکلی روبرو نخواهید شد.
افزایش امنیت وب سایت با بهره مندی از سی دی ان
امروزه بسیاری از افرادی به دنبال سوء استفاده از اطلاعات یک وب سایت یا سازمان هستند. بسیاری از این افراد این اطلاعات را با استفاده از حمله DDoS بدست میآورند. یکی از بهترین راه حل ها برای حل این مشکل، استفاده از CDN و شبکه توزیع محتوا است.
آیا استفاده از CDN برای شما مناسب است؟
در ابتدا باید گفت که اگر وب سایت شما ترافیک زیادی ندارد استفاده از شبکه توزیع محتوا به شما پیشنهاد نمیشود. اما برای بهبود امنیت و کسب رتبه های بهتر در گوگل میتوان از CDN استفاده کرد. اگر قصد استفاده از شبکه توزیع محتوا را ندارد، بهتر است از یک سرور یا هاست با امنیت بسیار بالا استفاده کنید تا به تمام نکات فوق دست یابید اما قیمت را هم مقایسه کنید!!!
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
جلسه پنجم: سکشن یا بخش در ویرایشگر المنتور
جلسه چهارم: آموزش پیکربندی تنظیمات المنتور + بررسی قسمت های کلی المنتور
با استفاده از این آموزش به صورت کامل المنتور خود را شخصی سازی کنید
کلود فلر (Cloud flare) چیست؟ و چه مزیتی دارد؟
آشنایی با کلود فلر و مزایایی بینظیر آن برای هر وب سایت
روانشناسی رنگها در طراحی سایت، تبدیل بیننده به مشتری
شناخت حرفه ای رنگ ها و استفاده از بهترین ترکیب رنگی برای بهبود وب سایت
طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا چیست؟ اهمیت طراحی سایت Responsive
آشنایی کامل با طراحی ریسپانسیو وب سایت و تاثیر های شگرف آن
صفحه ساز وردپرس چیست؟ کدام یک بهتر است؟
پس از شناخت صفحه ساز وردپرس، بهترین آن ها را بشناسید
دیدگاهتان را بنویسید