ابزار GTMetrix یکی از ابزار های بسیار کاربردی برای سنجش و آنالیز سرعت سایت است. استفاده از این ابزار و بهینه سازی صفحات سایت کمک شایانی به سئو و بهبود رتبه های سایت شما می کند. در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به معرفی ابزار GTMetrix بپردازیم. در پایان شما به سادگی می توانید با استفاده از این ابزار تمام مشکلات صفحات خود را رفع و سرعت سایت خود را به شدت افزایش دهید.
در این مقاله چه میخوانید؟
ابزار GTMetrix یا جی تی متریکس چیست؟
جی تی متریکس یکی از ابزار های بسیار قوی سنجش سرعت سایت است. این ابزار کاربردی سئو، دید بسیار مناسبی برای سنجش سرعت سایت به شما میدهد. جی تی متریکس علاوه بر سنجش سرعت سایت، آنالیز دقیقی از مشکلات یا ارورهای مربوط به سرعت سایت به شما ارائه می دهد. با رفع ارور های شناسایی شده، سرعت سایت شما به شدت افزایش پیدا می کند.
این ابزار بسیار کاربردی، در بین متخصصین سئو و بهینه سازی سایت طرفداران بسیار زیادی دارد اما به هنگام استفاده از این ابزار متوجه می شوید که سرور های مربوط به این ابزار در ایران وجود ندارند؛ پس تنها با تکیه بر جی تی متریکس نمی توان سایت خود را به صورت کامل بهینه کرد و استفاده از ابزار های دیگری به مانند Google Page Speed و Google Lighthouse نیز پیشنهاد می شود.
آموزش استفاده از GTmetrix
در صفحه مرورگر خود، عبارت GTMetrix را سرچ کنید و یا با استفاده از لینک https://gtmetrix.com/ به سایت جی تی متریکس مراجعه کنید. پس از باز شدن سایت با صفحه روبروی مواجه خواهید شد.
در بخش Enter URL، لینک وب سایت یا هر صفحه از سایت خود، که نیاز به بررسی دارد را وارد کنید. پس از وارد کردن لینک، روی گزینه Test your Site کیلک کنید تا آنالیز وب سایت شما شروع شود. این آنالیز به صورت پیش فرض برروی Vancouver, Canada تنظیم شده است. برای تغییر سرور شما باید به حساب کاربری خود وارد شوید. پس از وارد شدن به حساب کاربری می توانید سرور را برروی منطقه مورد نظر خود تغییر دهید.
در بخش فوق، جی تی متریکس در حال آنالیز وب سایت Webdatis از سرور کانادا و از طریق گوگل کروم است. پس از مدت کوتاهی این آنالیز به اتمام می رسد و با عکس زیر روبرو خواهید شد.
در تصویر بالا دو بخش GTMetrix Grade و Web Vitals وجود دارد. در بخش GTMetrix Grade، دو بخش Performance و Structure و در بخش Web Vitals سه بخش با نام های LCP، TBT و CLS وجود دارد. در ادامه با این دو بخش بیشتر آشنا شوید.
بخش GTmetrix Grade
این بخش از ابزار جی تی متریکس، عملکرد کلی صفحه شما را به نمایش می گذارد. خود این بخش از دو بخش Performace و Structure تشکیل شده است. در ادامه با این دوبخش به صورت کامل آشنا شوید.
بخش Performance یا همان عملکر در جی تی متریکس :
این بخش براساس آنالیز وب سایت شما در LightHouse ارائه می شود. این بخش بر اساس سخت افزار سیستم شما، سرعت اینترنت و … تغییر می کند. برای دستیابی به بهترین نتیجه از جی تی متریکس، سعی کنید سنجش سایت خود را براساس کمترین سیستم عامل و سرعت اینترنت تنظیم کنید. این اطلاعات در ادامه به صورت کامل توضیح داده شده است.
بخش Structure یا ساختار GTmetrix :
بخش ساختار جی تی متریکس با استفاده از ابزار های GTmetrix و Lighthouse مورد بررسی قرار می گیرد. این بخش ساختار سایت شما را از جهات مختلف می سنجد و درصدی را به عنوان عمکلر ساختاری سایت به شما ارائه می دهد. این سنجش بر اساس استفاده از المان ها نتیجه ای را به شما ارائه می دهد. در تصویر زیر می توانید چند نمونه از مواردی که رعایت آنها به بهبود سرعت سایت شما کمک می کند را مشاهده کنید.
نکته بسیار مهم
در صورتی که سرعت سایت شما، سرعت متوسطی دارد اما از لحاظ رعایت دیگر نکات سئو نیاز به کار بیشتر دارد، ارور های Med و کمتر از آن را نادیده گرفته و پس سئو اصولی وب سایت خود، اقدام به بهبود سرعت سایت خود کنید.
بخش Web Vitals
GTmetrix Web Vitals به شما نشان می دهد که المان های کوچک استفاده شده در هر صفحه، چه میزان در سرعت لود آن صفحه تاثیر دارد. Web Vitals دارای سه بخش LCP، TBT و CLS است. پیش از بهینه سازی سایت، توجه و آشنایی با این المان ها می تواند تاثیر بهسزایی در روند بهینه سازی و افزایش سرعت سایت شما داشته باشد.
بخش GTmetrix LCP :
المان LCP به شما نشان می دهد که بزرگترین المان صفحه شما از لحاظ حجمی( تصویر شاخص، تایتل) برای لود شدن و نمایش داده شدن به مخاطب چه میزان زمان می برد. توصیه GTmetrix برای سرعت این المان، کمتر از ۱.۲ ثانیه است.
بخش TBT جی تی متریکس :
این المان از ابزار کاربردی GTmetrix به شما کمک می کند تا مدت زمان مسدود شدن اسکریپ ها را بدانید. توصیه جی تی متریکس برای این بخش، هدف گذاری برای کمتر از ۱۵۰ میلی ثانیه است.
بخش CLS در جی تی متریکس :
المان CLS یا Cumulative Layout Shift به شما نشان می دهد که در زمان بارگذاری صفحه لود، یا رندر شدن صفحه توسط ربات های گوگل، چه مدت زمانی اتفاقات غیر منتظره رخ می دهد. هر چه میزان این عدد به صفر نزدیک تر باشد، شما رتبه های بهتری را کسب خواهید کرد. پیشنهاد جی تی متریکس برای این المان، ۰.۱ ثانیه یا کمتر از آن است.
تب Waterfall
در تب WaterFall شما می توانید، از زمان ارسال درخواست به سرور یا هاست تا دریافت آن و نمایش داده شدن به مخاطب را مشاهده کنید. این بخش شامل موارد بسیار زیادی است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
- DNS lookup : این گزارش به برسی دقیق DNS ها و مدت پاسخ گویی آن ها می پردازد.
- Connecting : مدت زمان اتصال به سرور یا هاست را نمایش می دهد.
- Blocking : مدت زمان صرف شده در مرورگر برای برای اتصال را نمایش می دهد.
- Sending : زمانی که طول می کشد تا درخواست کاربر به سرور یا هاست برسد.
- Waiting : مدت زمان صرف شده برای دریافت پاسخ از سرور
- Receiving : مدت زمان صرف شده برای دانلود و بارگذاری محتوا به مخاطب.
با استفاده از این روش می توانید سرعت و کیفیت هاست یا سرور خود را بسنجید. در صورت مشکل در هریک از بخش های فوق می توانید با بخش پشتیبانی سرور یا هاست خود ارتباط برقرار کنید و پس از رفع مشکلات، از سرعت بینظیر سایت خود لذت ببرید.
در صورت نیاز به راهنمای خرید هاست خوب نیز می توانید، به دوره رایگان آموزش جامع وردپرس جلسه سوم مراجعه کنید.
در این مقاله سعی کردیم شما را به طور کلی با ابزار GTmetrix آشنا کنیم. امیدوارم از این آموزش استفاده کافی را برده باشید. در صورت ایجاد هرگونه سوال، با ما در ارتباط باشید.