مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس

در این مقاله چه میخوانید؟
طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس
برای اینکه بتوانید در بستر اینترنت و فروشگاه های آنلاین کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید باید وبسایت یا همان فروشگاه اینرتنتی خودتان را راه اندازی کنید. شاید دغدغه اصلی در بین صاحبان فروشگاه ها برای راه اندازی وبسایت خود این باشد که چگونه وبسایت خود را طراحی کنند؟ در این مقاله قصد داریم با روشی بسیار عالی و کاربردی به مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس بپردازیم.
طراحی سایت فروشگاهی
در بین کسب و کار های سنتی در حال حاضر داشتن وبسایت تبدیل به ضرورتی انکار ناپذیر شده است که هر صاحب کسب و کاری باید این موضوع را در نظر داشته باشد که اگر کسب و کار او در بستر اینترنت حضور نداشته باشد بزودی از بین خواهد رفت. در این مفاله صحبت ما راجب سایت فروشگاهی یا همان فروشگاه اینرتنتی است. با توجه به افزایش سرعت بسیار زیاد خدمات آنلاین و خرید های اینترنتی داشتن یک وبسایت فروشگاهی کامل و جامع با امکانات فوق العاده میتواند برای شما مشتریان بالقوه بدست آورد و شما آنها را به مشتری دائمی خود تبدیل کنید. روزانه میلیون ها جستجو مختلف در سطح گوگل انجام میشود که درصد قابل توجهی از این جستجو ها مربوط به خرید کالا یا خدمات است. با داشتن یک وبسایت فروشگاهی میتوانید خودتان را به هنگام جستجو کاربران به آنها نمایش دهید.

وردپرس، محبوب ترین سایت ساز جهان
قبل از اینکه به مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس بپردازیم باید بدانید سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست؟ به اختصار میتوانیم بگوییم وردپرس سیستم سایت سازی است که به شما کمک میکند بدون داشتن دانش برنامه نویسی در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه وبسایت خود را اندازی و پیاده سازی کنید.
تا کنون حدود ۴۰ درصد از وبسایت های جهان بوسیله وردپرس راه اندازی شده اند. علت اصلی محبوبیت وردپرس رایگان بودن و متن باز (Open Source) بودن آن است که بسیاری از برنامه نویسان با ساخت قالب و افزونه های مختلف میتوانند به آن قابلیت های زیادی اضافه کرده و وردپرس را توسعه دهند. با مطالعه مقاله وردپرس چیست؟ میتوانید اطلاعات بیشتری راجب این سیستم مدیریت محتوا قدرتمند و دوست داشتنی بدست بیاورید.

ووکامرس چیست؟
ووکامرس (Woocommerce) افزونه فروشگاه ساز برای وردپرس است که توسط خود شرکت وردپرس پشتیبانی میشود. ووکامرس کاملا رایگان است و شما با استفاده از افزونه ووکامرس میتوانید به راحتی و با چند کلیک ساده تنظیمات فروشگاه خود را انجام و محصولات خودتان را ثبت و منتشر کنید. شما با استفاده از ووکامرس میتوانید به راحتی وارد دنیای تجارت الکترونیک شوید و هر نوع کالایی را که دارید به فروش برسانید.
قوی بودن ووکامرس و گستردگی افزونه های ووکامرس باعث شده است که در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته باشد و بتواند انتخاب اول برای راه اندازی سیستم فروشگاه اینترنتی برای هر کسب و کاری باشد.
مزایای طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس
اصلی ترین و مهم ترین مزیت ووکامرس در بین سیستم های فروشگاهی دیگر، رایگان بودن آن و راحتی کار با آن میباشد. همجنین ووکامرس مانند وردپرس متن باز است و شما میتواند هر تغییر در ساختار آن بدهید و آن را برای خود شخصی سازی کنید. گستردگی افزونه های ووکامرس از عوامل دیگری است که جزء مزیت های مهم ووکامرس محسوب میشود.
هزاران افزونه توسط افراد مختلف برای کارهای مختلف و قابلیت های کوچک و بزرگ برای ووکامرس طراحی شده و در اختیار شما قراردارد. بروزرسانی اتوماتیک و امنیت ووکامرس از دیگر مزیت های آن است.+ ویژگی های ووکامرس بسیار کاربردی است؛ شما محدودیتی در نوع محصول و نوع کالای خود نخواهید داشت. ووکامرس اولین بار توسط Woo Themes به عنوان یک افزونه برای وردپرس طراحی و منتشر شد اما بعد از مدتی به علت محبوبیت و قدرت آن توسط شرکت وردپرس خریداری شد و امتیازات آن برای وردپرس شد.
معایب طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس
به طور کلی نمیتوانیم معایب قابل توجهی برای ووکامرس بیاوریم اما از آنجایی که بسیاری از پلاگین ها یاقالب های فروشگاهی ووکامرس توسط افراد مختلف در سرتاسر جهان توسعه یافته است، گاهی اوقات به علت استفاده همزمان از چندین قابلیت وبساتمان دچار مشکلاتی میشود. نظیر مشکلات ظاهری، مشکلات زیرساختی، امنیتی و …
البته این مشکلات همگی قابل حل شدن هستند ولی به دلیل اینکه بسیاری از افراد به خاطر عدم داشتن علم برنامه نویسی به سمت ووکامرس و طراحی سایت بوسیله وردپرس روی اورده اند قادر به حل این موضوعات نیستند و باید کار را به تیم ها یا افراد متخصص در این زمینه بسپارند که شامل هزینه و از دست رفتن زمان میشود.
در بعضی از مجموعه ها وشرکت های نیز به دلیل ساختار پایگاه داده وردپرس و ووکامرس، از این سیستم استفاده نمیشود و سیستم اختصاصی منحصر به فرد برای آن مجموعه طراحی میشود.

مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس
طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس امکان صرفه جویی در زمان و هزینه ها را برای شما به همراه خواهد داشت. برای اینکه بتوانید سایت فروشگاهی خود را راه اندازی و آماده سازی کنید باید طبق مراحل زیر از ابتدا تا انتها مراحل را پیش روید تا به فروشگاه کامل و دلخواه خود دست یابید.
مرحله اول: انتخاب اسم کسب و کار برند
در اولین قدم برای بوجود آوردن یک کسب و کار اینترنتی باید اسم کسب و کار خودتان را انتخاب نمایید. این اسم باید کوتاه و بهتر است بامعنی باشد(البته ناگفته نمایند اسم های بی معنی زیادی در سرتاسر وب وجود دارد) نام کسب و کار شما بیانگر هویت کسب و کار شماست؛ پس باید در انتخاب نام کسب و کارتان که همان نام وبسایت و فروشگاه اینترنتی تان میشود دقت لازم را داشته باشید.

مرحله دوم: خریداری هاست و دامنه
بعد از انتخاب اسم برند کسب و کارتان، باید این نام را برای راه اندازی وبسایت ثبت کنید. دامنه وبسایت آدرس کسب و کار شما در دنیای اینترنت است که باید برگرفته از نام کسب و کارتان باشد. دامنه های مختلف با پسوند های گوناگونی در دنیای وب وجود دارد اما شما باید مناسب ترین پسوند را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. عموما برای فروشگاه های اینترنتی از نام دامنه com یا ir (دامنه داخلی – ایران) استفاده میشود.
هاست یا میزبان مکانی است برای ذخیره سازی اطلاعات و نگهداری فایل های وبسایت شما مانند تصاویر، ویدئو ها و …
انتخاب و خرید هاست جزء مهم ترین کارهای اولیه برای طراحی یک وبسایت است زیرا نوع و کیفیت هاست تأثیر بسزایی در سرعت و عملکرد وبسایت شما خواهد داشت. پس از اینکه هاست مورد نظر خود را از یکی از شرکت های ارائه دهنده هاستینگ و سرور تهیه کردید؛ باید دامنه ای که خریداری کردید را به هاست خود متصل کنید. به این اتصال اصطلاحا تنظیم DNS بر روی دامنه گفته میشود که شما باید نیم سرور های هاست خود را بر روی دامنه خود تنظیم کنید تا سرویس دهنده هاست، دامنه شما را شناسایی و به کاربران نمایش دهد.
مرحله سوم: نصب و راه اندازی وردپرس
در این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس باید سیستم مدیریت محتوا وردپرس را بر روی هاست نصب و راه اندازی کنید. دانلود، نصب و پیکربندی اولیه وردپرس بسیار آسان و در عرض ۵ دقیقه تکمیل خواهد شد. میتوانید از طریق این لینک آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید.
مرحله چهارم: تهیه و نصب قالب
بعد از نصب وردپرس برای اینکه وبسایتمان از حالت سادگی خارج و ظاهر گرافیکی و امکانات جذابی در وبسایت خود داشته باشیم، نوبت به تهیه قالب میرسد. در مارکت های مختلف برای وردپرس هزاران قالب در سبک و المان بندی های مختلفی وجود دارد که میتوانید با یک جستجو ساده در اینترنت به آنها دست پیدا کنید و یک قالب فروشگاهی مناسب با استایل و طرح دلخواه خود بر روی وردپرس نصب کنید.
مرحله پنجم: نصب و پیکربندی ووکامرس
در این مرحله باید وبسایت خود را به سیستم فروشگاهی مجهز کنید تا کاربران بتوانند محصولات شما را در وبسایت خود ببینند و قادر به خریداری آنها باشند. برای این منظور باید از طریق افزونه ها، افزونه ووکامرس را نصب و راه اندازی کنید. این افزونه قابلیت فروشگاهی سایت شما را فعال میکند. پس از نصب ووکامرس قدم به قدم باید مراحل پیکربندی آن را طی کنید و تنظیمات مربوطه آن را تکمیل کنید.
مرحله ششم: نصب افزونه های لازم برای فروشگاه اینترنتی
هر کسب و کاری برای خود استراتژی و سیاست های مختلفی دارد. شما نسبت به نوع کالایی که ارائه میکنید و روش های فروش محصولاتتان باید استراتژی خود را به امکانات و قابلیت های گوناگونی در وبسایت تبدیل کنید. میتوانید از طریق مخرن وردپرس هر ویژگی که مدنظر داشتید تا به وبسایت فروشگی تان اضافه شود، نصب کنید و از آن لذت ببرید!
مرحله هفتم: اتصال سایت به درگاه پرداخت
اگر قصد دارید محصولات خود را از طریق پرداخت آنلاین کاربران به فروش برسانید، حتما باید این مرحله را طی کنید. ابتدا باید از طریق شرکت های پرداخت یار اقدام به تهیه درگاه پرداخت برای وبسایت خود کنید. پس از طی مراحل ثبت نام و اخذ درگاه روش های مختلفی وجود دارد که درگاه پرداخت مدنظرتان را به وبسایت وردپرسی خود متصل کنید.

در برخی از شرکت های پرداخت یار از طریق نصب افزونه در وردپرس میتوانید این اتصال را برقرار کنید تا ووکامرس به صورت اتوماتیک درگاه پرداخت شما را شناسایی و با وارد کردن یک رمز یا API این اتصال برقرار شود. در برخی دیگر شرکت ها به دلیل نبود افزونه و نصب آن در وردپرس باید این قسمت توسط یک برنامه نویس مسلط به سیستم وردپرس برای شما پیاده سازی شود.
اما اصلا جای نگرانی نیست! زیرا افزونه وردپرس اکثر درگاه های پرداخت محبوب کشور توسط برنامه نویسان مختلف قبلا برنامه نویسی و شما میتوانید آنها را تهیه و روی وبسایت خود نصب کنید. طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس
مرحله هشتم: راه اندازی سیستم حمل و نقل
مرحله هشتم از مراحل طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس پیکربندی سیستم فروشگاهی وبسایت قسمت حمل نقل است. هر کسب و کاری بنابر قوانین خود میتواند در قسمت حمل و نقل تنظیمات ووکامرس، نحوه حمل و نقل محصولات خود را مشخص کند. همچنین میتوانید برای هر روش حمل و نقل هزینه ای در نظر بگیرید که کاربران به همراه خرید محصول آن را پرداخت کنند.
مرحله نهم: ایجاد دسته بندی محصولات
اکنون تنظیمات ووکامرس شما به پایان رسیده است و باید دسته بندی محصولاتتان را ایجاد کنید. دسته بندی محصولات و کالاهای وبسایت جزء کارهای اولیه و مهم در ثبت محصول میباشد و باید با دقت و تحلیلی درست انجام شود. دسته بندی های شما همان کانسپت کاری شما یا زمینه های مختلف محصولات سایت شما است.
مرحله دهم: ثبت محصول و قراردادن آن در وبسایت
در آخرین مرحله شما باید محصولاتتان را از قسمت افزودن محصول جدید در ووکامرس اضافه کنید. هر محصول یک نام، قیمت، تصویر، گالری تصاویر، دسته بندی، ویژگی و توضیحات مخصوص خود را دارد که به هنگام ثبت محصول باید این اطلاعات را درج نمایید. تا اینجا مراحل کلی طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس و سیستم مدیریت محتوا محبوب وردپرس را طی کردیم. برای اضافه کردن ویژگی های بهتر و کامل تر به وبسایت فروشگاهی خودتان باید با کمی جستجو و دیدن آموزش هایی در این زمینه، میتوانید اینکار را انجام دهید.
اگر میخواهید کسب و کاری اینترنتی را شروع کنید و با توسعه دهید، به راحتی و مراحلی که مشاهده کردید، میتوانید طراحی سایت فروشگاهی با ووکامرس را اولویت قراردهید. اگر در هر مرحله از طراحی سیستم فروشگاه اینترنتی تان نیاز به راهنمایی داشتید میتوانید روی کمک تیم فنی وبداتیس در قسمت خدمات طراحی سایت فروشگاهی حساب کنید.
درباره سیدمصطفی میرشفیعی
سعی کنیم دنیا رو پرمحتوا کنیم نه پر از محتوا !
نوشته های بیشتر از سیدمصطفی میرشفیعیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
جلسه پنجم: سکشن یا بخش در ویرایشگر المنتور
جلسه چهارم: آموزش پیکربندی تنظیمات المنتور + بررسی قسمت های کلی المنتور
با استفاده از این آموزش به صورت کامل المنتور خود را شخصی سازی کنید
کلود فلر (Cloud flare) چیست؟ و چه مزیتی دارد؟
آشنایی با کلود فلر و مزایایی بینظیر آن برای هر وب سایت
روانشناسی رنگها در طراحی سایت، تبدیل بیننده به مشتری
شناخت حرفه ای رنگ ها و استفاده از بهترین ترکیب رنگی برای بهبود وب سایت
سی دی ان چیست؟ شناخت حرفه ای CDN
cdn چیست؟ و مزایایه استفاده از آن
طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا چیست؟ اهمیت طراحی سایت Responsive
آشنایی کامل با طراحی ریسپانسیو وب سایت و تاثیر های شگرف آن
دیدگاهتان را بنویسید